Locuintele ANL ar putea fi vandute la pret de inventar

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 13:20
2186 citiri
Locuintele ANL ar putea fi vandute la pret de inventar

Plenul Senatului a adoptat, marti, cu 44 de voturi "pentru" si 29 "impotriva', o propunere legislativa privind modificarea Legii nr. 152/1998, prin care se prevede posibilitatea vanzarii locuintelor construite prin ANL la pret de inventar.

Propunerea legislativa are ca obiect modificarea si completarea Legii nr. 152/1998 privind infiintarea ANL, cu scopul de a facilita achizitionarea de locuinte construite prin ANL, prin vanzarea acestora la pret de inventar, actualizat cu rata inflatiei.

In plus, se propune ca banii rezultati din vanzari sa fie folositi exclusiv pentru constructia unor noi imobile in localitatile in care s-a realizat transferul dreptului de proprietate.

Comisia de administratie publica a adoptat un raport de respingere a propunerii legislative, cu 6 voturi "pentru" si 3 'abtineri", acesta fiind respins prin votul plenului.

Secretarul de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat, in cadrul dezbaterii din plenul Senatului, ca prin propunerea legislativa semnata de senatorii PSD Alexandru Mazare si Eduard Martin, se propune ca banii rezultati din vanzarile de locuinte ANL sa fie folositi exclusiv pentru construirea de noi cladiri ANL in localitatile in care s-a realizat transferul dreptului de proprietate.

Valentin Iliescu a anuntat ca Executivul nu este de accord cu propunerea legislativa, astfel ca a acordat un aviz negativ.

El a precizat ca Guvernul a adoptat la sfarsitul lunii mai o hotarare prin care s-a aprobat trecerea blocurilor de locuinte construite de ANL pentru tineri, din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului, pentru a fi vandute chiriasilor.

In raportul Comisiei de administratie publica se mentioneaza ca, potrivit declaratiilor directorului general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, s-au inregistrat circa 700-800 de cereri de la primarii, preturile pentru locuinte variind intre 14.000 si 100.000 de euro, in functie de localitatea in care se realizeaza vanzarea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anl, #estate, #locuinte, #preturi, #real, #vanzari , #ANL