Revolta cumparatorilor: mii de romani sunt in razboi cu dezvoltatorii de locuinte

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 09:34
1864 citiri
Revolta cumparatorilor: mii de romani sunt in razboi cu dezvoltatorii de locuinte

Oamenii s-au indatorat cu zeci de mii de euro, dar sunt amanati cu anii la livrarea apartamentelor.

"In afara de Planorama, care este foarte intarziat, restul proiectelor au intarzieri, in general, de 4-5 luni. Cu toate acestea, pot spune ca peste 50% dintre cumparatorii din toate proiectele, inclusiv investitori, si-ar dori banii inapoi, in special din cauza preturilor. Contractele sunt insa foarte bine facute, cu avocati buni, iar oamenii le-au semnat, astfel ca nu prea pot iesi din ele", a comentat Valentin Ilie, CEO al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker.

Pe langa Planorama, alte cateva zeci de bucuresteni asteapta de mai bine de un an finalizarea unui ansamblu de locuinte din Drumul Taberei, in vecinatatea cartierului ANL.

Circa 100 de apartamente au fost vandute si in blocul Blue Tower din Colentina, unde dezvoltatorul a intrat recent in insolventa, lucrarile au fost oprite si nimeni nu stie deocamdata cat timp vor astepta cumparatorii finalizarea locuintelor sau returnarea banilor.

Aproximativ 50 de cumparatori din ansamblul Global City si-au primit banii inapoi dupa ce dezvoltatorul a decis sa amane constructia proiectului din Pipera, in timp ce alti bucuresteni vor sa actioneze in instanta compania GEA Prasa din cauza intarzierii proiectului Laguna Residence de pe malul Lacului Tei cu cel putin sase luni.

#ansambluri, #dezvoltatori, #locuinte, #termene , #ANL