Tot mai multe capcane din partea dezvoltatorilor imobiliari

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 10:41
1648 citiri

Dezvoltatorii imobiliari le promit romanilor oaze de liniste si verdeata, preturi avantajoase si suprafete generoase, dar in spatele ansamblurilor rezidentiale se gasesc foarte multe capcane.

In ciuda reclamelor tot mai atractive, oamenii au devenit mai precauti in alegerea locuintei pentru care sunt nevoiti sa se indatoreze pe 30 de ani, scriu jurnalistii de la Capital.

Potrivit Capital, primul aspect care trebuie convenit cu dezvoltatorul este anexarea parametrilor apartamentului vizat la contractul de vanzare-cumparare, deoarece dezvoltatorii calculeaza diferit suprafata utila.

Astfel, diferenta dintre suprafata utila si cea construita este de circa 15-20% deoarece in suprafata construita sunt inclusi peretii, compartimentarile, o parte din terasa si spatiile comunce.

De asemenea, cumparatorii trebuie sa stie ca cel putin un an de la finalizarea unui ansamblu rezidential, dezvoltatorul asigura si administrarea proprietatii si el alege firma de paza si de salubrizare.

Poate cel mai important aspect este ca, in ciuda izolarii termice bune a unui bloc nou, costul utilitatilor nu este mai mic decat intr-un bloc vechi. Desi media anuala pentru utilitati este de aproximativ 150 de lei, intr-un apartament nou cu trei camere acestea sunt de 300 de lei si pot ajunge chiar si la 1.000 de lei.

#capcane, # dezvoltatori, # locuinte , #Ansamblu rezidential