Unde gasesti cele mai ieftine locuinte din Bucuresti?

Luni, 01 Iunie 2009, ora 00:16
2932 citiri
Unde gasesti cele mai ieftine locuinte din Bucuresti?

Berceni, Militari, Drumul Taberei si Titan sunt cartierele bucurestene unde se gasesc cele mai ieftine locuinte, care se incadreaza in programul "Prima casa".

Intre acestea, majoritatea sunt garsoniere, dar exista si cateva case situate in zonele limitrofe Capitalei. Din punctul de vedere al zonei, cele mai multe oferte de apartamente se afla in cartierele Berceni (1.188 apartamente), Drumul Taberei (973), Titan (943), Brancoveanu (512), Militari (482), Dristor (377) si Vitan (331), se arata intr-o analiza realizata de Imopedia.ro.

In ceea ce priveste oferta de case individuale, cu teren aferent, care se incadreaza in bugetul de 60.000 euro, impus de guvern pentru programul "Prima casa", acestea sunt raspandite in localitati din apropierea Capitalei, precum Clinceni, Chitila, Voluntari, Popesti Leordeni si chiar Corbeanca, dar si in zone mai slab cotate din Bucuresti, precum Rahova si Ferentari.

O alta situatie este cea a apartamentelor ieftine, dar cu probleme privind statutul juridic si care sunt situate in asa numitele zone bune ale Capitalei.

Studiul citat mai arata ca in Bucuresti si in zonele limitrofe se gasesc circa 8.000 oferte de locuinte ieftine, care se incadreaza grilei de pret de maximum 60.000 euro, impusa de Guvern pentru programul Prima Casa. Este vorba despre anunturile postate pe Imopedia.ro.

Dintre acestea, 95% sunt apartamente cu una pana la patru camere, restul fiind case pe pamant, aflate de regula in localitatile limitrofe. Potrivit aceluiasi site, cea mai ieftina casa noua se vinde cu 50.000 euro si se gaseste in Tartasesti, pe DN7, vila fiind construita din caramida, cu o suprafata construita de 280 mp si o suprafata utila de 210 mp.

Insa majoritatea ofertelor de vanzare au ca obiect garsoniere situate in principal in cartiere precum Berceni, Drumul Taberei, Militari si Titan. Pe locul doi ca volum al ofertei de locuinte sub 60.000 euro se afla apartamentele de doua camere pe locul trei, in mod surprinzator, casele aflate mai ales in localitati limitrofe Capitalei, pe locul patru apartamentele de trei camere si pe locul cinci apartamentele de patru camere.

#casa, #imobiliar , #prima , #Apartamente ieftine