Strainii revand romanilor apartamentele noi cu 50% mai scumpe

Vineri, 13 Aprilie 2007, ora 01:33
913 citiri

Investitorii straini cumpara, in faza de proiect, apartamente noi pe care le revand avocatilor, bancherilor sau managerilor romani cu pana la 50% mai mult dupa finalizarea proiectului, a declarat directorul de vanzari al Neocasa, Adrian Dumitru.

"Randamentele obtinute in Romania depasesc media europeana, chiar si pe cea a statelor care au atras investitii imobiliare de amploare in ultimii 15 ani, precum Spania, Marea Britanie, Polonia si Ungaria", a explicat Adrian Dumitru.

Potrivit directorul de vanzari al Neocasa, achizitionarea unui apartament intr-un complex rezidential nou din Bucuresti este o investitie profitabila. El a precizat ca dupa darea in folosinta a complexului, preturile mai inregistreaza o crestere de 40-50%, care genereaza in final un randament al investitiei cuprins intre 9% si 14%.

Dumitru a explicat ca in cazul unuia dintre primele proiecte rezidentiale de pe piata, pretul de lansare pentru un apartament de trei camere (de 123 metri patrati), a fost de 125.000 euro in mai 2005, iar in aceeasi luna din 2006 pretul a crescut la 186.000 euro. Aceste apartamente au un potential de inchiriere de 1.500 euro pe luna. "In general, investitia poate ajunge la o crestere de 20% pe an", a conchis Dumitru.

Compania imobiliara Neocasa activeaza pe piata imobiliara din Romania din 1998 si ofera servicii precum intermedieri pentru tranzactii imobiliare, consultanta in investitii, studii de piata, evaluari si expertiza, strategii de marketing si PR, servicii post-vanzare, admnistrare a proprietatilor, gestionare de proiecte.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)