9.000 de apartamente noi, fara cumparatori

Luni, 01 Martie 2010, ora 09:21
2016 citiri
9.000 de apartamente noi, fara cumparatori

Chiar daca pe piata bucuresteana exista 9.000 de apartamente nevandute, unii dezvoltatori se gandesc sa majoreze preturile si spun ca se asteapta la vanzari mai mari incepand din aprilie.

Dezvoltatorii si investitorii in piata rezidentiala au in stoc 9.000 de apartamente noi nevandute in 35 de complexuri rezidentiale.

Doua treimi din aceste locuinte pot fi cumparate direct de la dezvoltator, restul fiind in posesia unor fonduri de investitii care au achizitionat in urma cu doi-trei ani apartamente inca din faza de proiect.

A venit criza si vanzarile de apartamente au stagnat, iar pentru a relansa achizitia de locuinte finalizate, proprietarii de ansambluri rezidentiale au devenit mult mai flexibili si au coborat preturile cu aproximativ 20% pe parcursul anului trecut, potrivit ultimului raport realizat de Colliers International.

Preturile au atins fundul sacului, spun investitorii care spera ca vanzarile vor fi reluate in acest an.

"Cred ca in 2010 vanzarile vor merge mai bine, pentru ca oamenii au nevoie de locuinte, iar preturile sunt acum mici, din primavara cred ca vom ridica preturile", a declarat Asher Lax, director de marketing si vanzari al companiei Adama. 

#apartamente, #cumparatori, #noi , #Apartamente