Analistii imobiliari: apartamentele vechi sunt inca prea scumpe

Joi, 04 Iunie 2009, ora 09:11
1437 citiri
Analistii imobiliari: apartamentele vechi sunt inca prea scumpe

Chiar daca preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut in ultimele sase luni cu aproape 50%, ajungand in prezent la un nivel mediu de 40.000 de euro pentru o garsoniera situata in cartierul Militari, consultantii straini spun ca preturile sunt inca prea mari. 

Acum un an, pretul era de aproape 70.000 de euro. "O garsoniera in Militari nu poate costa mai mult de 25.000 - 30.000 de euro. Pentru ca lumea sa-si permita un apartament cu doua camere, pretul ar trebui sa fie undeva la 40.000 - 50.000 de euro. Majoritatea preturilor vor ramane asa sau vor mai scadea. Lumea inca asteapta sa scada preturile si nu sunt semne ca va fi mai bine", a declarat Ilias Papageorgiadis, directorul companiei de servicii imobiliare More.

Astfel, ca aceasta garsoniera sa ajunga la pretul specificat de consultantul grec, ar trebui sa mai scada cu inca cel putin 25%. In urma cu doua saptamani, Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian, declarase pentru Gandul ca preturile apartamentelor vechi din locatii bune vor mai scadea cu 5-10% si cu inca 15-20% cele situate la marginea Bucurestiului.

Nici locuintele noi nu scapa de scaderi: o reducere de pana la 15% le asteapta si pe ele. Unii dezvoltatori au umblat deja la preturi, o parte dintre acestia doar pentru a se incadra in masura autoritatilor de a reduce taxa pe valoarea adaugata (TVA) de la 19% la 5%.

 

#apartamente, #preturi, #scaderi, #vechi , #Apartamente