Apartamente mai ieftine pe timpul verii

Marti, 14 August 2007, ora 09:02
1176 citiri

Cei care vor sa-si cumpere o locuinta in aceasta perioada au sansa sa obtina un pret cu pana la 5% mai mic decat cel solicitat initial. Expertii imobiliari spun ca proprietarii care scot case la vanzare in timpul verii si se grabesc sa incheie tranzactiile sunt dispusi sa scada din pret la negocieri.

"Nu este un fenomen de piata, ci mai degraba o chestiune de noroc. Cele mai multe contracte incheiate pe timpul verii sunt initiate mai de mult si amanate din diverse motive", spune Calin Clinciu, de la agentia Euroest.

Promotii la proiectele noi

Nu doar apartamentele vechi pot fi mai convenabile, ci si cele noi. Dezvoltatorii unora dintre proiectele aflate in constructie ofera cumparatorilor de vara usoare reduceri de pret sau diferite facilitati, cum ar fi, de exemplu, produse electrocasnice sau instalarea de aer conditionat in camere.

Cumparatorii tentati de locuintele din cartierul german Residenz, din Chitila, le pot achizitiona pana la sfarsitul acestei luni la pretul de 1.487,5 de euro/ mp, cu TVA inclus, in loc de 1.606,5 euro. Proiectul prevede ridicarea a 480 de locuinte distribuite in 48 de cladiri cu trei, patru si cinci etaje, cu suprafete intre 66 si 178 de metri patrati.

"Vanzarile din perioada verii au depasit asteptarile si cred ca aceasta reducere a contribuit in mare masura", a declarat Annemarie Tudor, Key Account Manager la Eurisko. Nici ceilalti competitori nu s-au lasat mai prejos.

"Clientii care se decid asupra unui apartament din cadrul proiectului Rose Gardens primesc instalatii de aer conditionat in doua camere sau o reducere de 2.000 de euro, la alegere. Oferta este valabila pana la sfarsitul lunii august", spune Cristina Ghita, broker in cadrul diviziei Residential, la agentia Colliers International. Complexul contine circa 900 de apartamente ce masoara intre 60 si 200 de metri patrati, dintre care au fost deja vandute 500 de unitati.

Activitate in foc continuu

Vara aceasta iese din tiparul anilor trecuti, cand toata lumea intra in vacanta cel putin doua luni, sunt de parere specialistii din domeniu.
Desi numarul tranzactiilor a scazut cu circa 20%-30%, foarte multe persoane cerceteaza piata si batatoresc terenul pentru noi contracte.
"Inca de anul trecut s-a simtit o acutizare a tranzactiilor pe timpul verii. Multi se tem de evolutiile pietei, respectiv de noi cresteri de preturi si se grabesc sa negocieze cat mai repede", explica Liviu Ureche, Certified International Properties Specialist.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=318342>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.