Apartamentele din Bucuresti, mai ieftine cu 15%

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 14:36
1963 citiri
Apartamentele din Bucuresti, mai ieftine cu 15%

Preturile apartamentelor din Bucuresti oferite spre vanzare au scazut in medie cu 15% in acest an, potrivit unui studiu al portalului imobiliar imopedia.ro, efectuat pe ofertele publicate pe site in perioada ianuarie-noiembrie, pentru 2011 fiind estimata continuarea reducerii.

"Pe fondul problemelor economice si sociale, preturile apartamentelor din Capitala oferite spre vanzare au inregistrat o scadere in medie de 15% in acest an", a declarat, intr-un comunicat, Razvan Muntean, directorul general al imopedia.ro. 

Astfel, daca pretul mediu cerut pentru o garsoniera intr-o zona ultracentrala la inceputul anului era de 66.000 euro, iar in octombrie-noiembrie proprietarii unei astfel de locuinte cereau in medie 59.500 de euro.

Este de remarcat tendinta proprietarilor de apartamentele cu trei camere din zonele semi-centrale - estice, sudice si vestice ale Bucurestiului - de a cere preturi sub nivelul de 70.000 de euro.

"Devine din ce in ce mai accesibil pentru tinerele familii cu venituri lunare intre 1.000-1.500 euro, si care se pot califica pentru «Prima Casa», un apartament cu trei camere intr-o zona semi-centrala, buna, a Capitalei", a explicat Muntean.

Referitor la 2011, reprezentantul imopedia.ro considera ca nu vor avea loc modificari radicale pe piata.

"Nu cred ca 2011 va fi un an al schimbarilor radicale, preturile isi vor urma trendul descedent, insa trebuie mentionat ca pe masura ce ne apropiem de iesirea din criza ofertele extrem de atractive vor disparea", a adaugat Muntean. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apartamente, #casa, #imobiliare, #pret, #prima, #vanzare , #Apartamente