Apartamentele din centrul Capitalei, cu o treime mai iefine

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 11:49
1514 citiri
Apartamentele din centrul Capitalei, cu o treime mai iefine

Apartamentele din zona Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7% , cele din Unirii cu 30,7%, iar cele din zona Decebal cu 28,8%, in 2009, potrivit datelor publicate miercuri de portalul www.imobiliare.ro, citate de NewsIn.

"Sunt luate in calcul zonele rezindentiale in care exista zilnic cel putin 30 de oferte active de apartamente vechi si noi situate in blocuri de apartamente, scoase la vanzare pe principalul portal imobiliar din Romania.

Astfel, la 31 decembrie 2009, primul loc in topul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Bucuresti este ocupat de Dorobanti cu o valoare medie de 1.747 euro/mp de suprafata utila.

Urmeaza zona Unirii cu 1.710 euro/mp si Decebal cu 1.687 euro/mp" arata clasamentul portalului imobiliar.

Astfel, topul arata diferit fata de inceputul anului, cand pe primul loc se situa zona Unirii, cu o valoare medie de 2.467 euro, in timp ce Dorobanti ocupa doar pozitia a treia, cu o valoare medie de 2.321 euro/mp.

Preturile apartamentelor din zonele scumpe au evoluat diferit pe parcursul lui 2009 in comparatie cu ce s-a intamplat in restul zonelor, inregistrandu-se scaderi semnificative pe tot parcursul intervalului, chiar si in cea de-a doua jumatate a anului.

De asemenea, rata scaderii preturilor in aceste zone este peste media inregistrata in Bucuresti de 22,4%.

Astfel, apartamentele din Dorobanti s-au ieftinit in medie cu 24,7%, cele din Unirii cu 30,7%, iar cele din Decebal cu 28,8%.

La polul opus, cartierul cu cele mai ieftine apartamente din Bucuresti este Rahova, unde, pentru un metru patrat de suprafata utila se solicita, la 31 decembrie 2009, 1.124 euro.

"Daca in zonele scumpe din Capitala preturile au scazut pe tot parcursul anului, in cartierele ieftine, perioadele de scadere au alternat cu cele de crestere, in a doua parte a anului.

Cele mai active zone din Bucuresti, potrivit numarului de oferte eliminate si numarului de oferte active, au fost, in 2009, Militari, Titan si Drumul Taberei" conform unui clasament realizat pe baza numarului de oferte nou introduse pe portalul citat. 

#apartamente, # dorobanti, # ieftiniri , #Apartamente