Apartamentele noi trimit chiriasii de lux in cartier

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 23:17
2227 citiri
Apartamentele noi trimit chiriasii de lux in cartier

Apartamentele noi sunt luxul de criza de pe piata chiriilor, care muta pretentiile in cartiere.

Asta pentru ca aceste locuinte nu sunt mereu localizate in puncte-cheie din Capitala sau din marile orase, dar ofera un confort sporit la preturi cu 30%-50% mai mari fata de unitatile din blocurile vechi.

De regula, ele sunt gata mobilate si utilate si sunt administrate de firme, care aduc astfel in Romania sistemul inchirierilor din Occident.

Daca un apartament de doua camere vechi in zona Ghencea, din Capitala, de exemplu, se inchiriaza cu 350 de euro, pentru unul nou pretul porneste de la 500 de euro.

Tarifele practicate in prezent sunt insa cu pana la 30% mai mici fata de 2007, cand au fost finalizate primele constructii rezidentiale noi.

Scaderea lor s-a datorat atat crizei economice, cat si numarului din ce in ce mai mare de unitati disponibile. In cazul unei garsoniere, chiria porneste de la 350-400 de euro, in timp ce pentru un apartament de lux, pretul ajunge la 800-1.000 de euro.

Diferentele de pret vechi-nou sunt mai mici in alte orase: in Sibiu, de exemplu, o garsoniera veche se inchiriaza cu 150 de euro, iar una noua cu 190 de euro.

Chiriasii cu diplomat si salarii de peste 1.000 de euro pleaca din centru pentru a se muta in Drumul Taberei, Politehnica sau Colentina, in noile complexuri rezidentiale.

"Circa 20% dintre clientii nostri sunt straini, iar restul romani. Ei prefera in special blocurile din apropierea centrelor de afaceri", spune Daniela Ivan, directorul companiei Benevo, care are in portofoliu circa 800 de apartamente noi.

Agentii imobiliari spun ca principalele avantaje ale unui bloc nou sunt nivelul de igiena, facilitatile din complex (paza, piscina), precum si locul de parcare aferent.

"Pentru acesta din urma, chiriasul plateste, lunar, 15 euro pentru locul suprateran si 20 de euro pentru cel subteran", spune Mihaela Alexandroiu, broker/owner la Re/max Bastion. 

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#apartamente, #case, #imobiliara, #locuinte, #preturi, #zona, # chirii , #Apartamente