Apartamentele se vand la jumatate de pret fata de inceputul anului

Sambata, 05 Decembrie 2009, ora 11:05
2806 citiri
Apartamentele se vand la jumatate de pret fata de inceputul anului

In unele zone din Bucuresti, de la inceputul crizei si pana in prezent preturile au luat-o la vale cu pana la 50%, ne asigura dezvoltatorii imobiliari. 

Locuintele din cartierul Tei raman scumpe, desi preturile au scazut destul de mult, sustin agentii imobiliari. "De la instalarea crizei pe piata imobiliara din Romania, preturile apartamentelor din zona Tei au scazut cu circa 30-35%, sunt situatii unde reducerea a fost chiar pana la jumatate. Este o zona foarte cautata pentru proiecte noi", cred consultantii Imopedia.ro.

"In vara, cand a aparut programul Prima Casa, proprietarii au crescut putin preturile. Astfel, o garsoniera o gasim intre 40-50.000 de euro, doua camere intre 60-70.000 euro, chiar 80.000 de euro, in functie de dimensiuni, imbunatatiri, de anul de constructie al blocului, iar un apartament cu trei camere in apropiere de Colentina este undeva intre 75.000-85.000 euro, iar in bulevardul Ghica, Tei si Lacul Tei este 80-90.000 euro, chiar si 95.000 euro", sustine Costel Colilie, consultant imobiliar, Rubin-Imobiliare.

"Tranzactii se fac, nu putem spune ca sunt tranzactii semnificative sau ca zona este foarte cautata tocmai pentru ca in opinia noastra a ramas relativ scumpa", adauga Alexandru Apostol, administrator Apogeus International.

Aparitia unor complexe comerciale mari a atras si constructia multor locuinte noi in cartierul Tei. "Zona a fost extrem de scumpa la capitolul terenuri si este in continuare, comparativ cu alte zone, cu toate astea s-au dezvoltat aceste proiecte noi pentru ca s-au vandut foarte bine. Inca mai sunt suficiente terenuri si sunt vizate, numai ca investitorii stau in expectativa sa vada evolutia ulterioara a pietei", este de parere Alexandru Apostol.

Chirii de pana la 700 euro

Preturile locuintelor noi au fost unele destul de mari in cartierul Tei, sustin agentii imobiliari. In urma cu un an, in unele ansambluri rezidentiale preturile se apropiau de 2500 de euro/mp. Despre Prima Casa, agentii imobiliari spun ca a mers si merge bine in continuare.

"Contracte prin Prima Casa avem si acum in derulare, unele au fost achitate si proprietarii s-au mutat deja in ele. Inca se cauta apartamentele prin Prima Casa. Aceasta zona e potrivita pentru Prima Casa deoarece blocurile sunt dupa '80 construite, iar acest capitol reprezinta un element important", a declarat Alexandru Apostol.

In ce-i priveste pe proprietari, agentii imobiliari care se ocupa de cartierul Tei spun ca sunt mai prietenosi cu cei care le calca pragul, solicita tot mai mult ajutorul agentilor imobiliari, ba chiar au lasat de la sine putere la pret.

Dezvoltorii au luat aceeasi decizie, constransi de datoriile pe care le au la banci si de faptul ca vanzarile nu prea merg au descis. Un segment al pietei imobiliare care merge mai bine este cel al chiriilor.

Cele mai cautate sunt garsonierele care se inchiriaza in jurul valorii de 250 de euro/luna. Se poate ajunge si la chirii de 700 de euro/luna in cazul unui apartament cu doua camere. "Semnalele noastre sunt ca incepand din luna mai piata se va stabiliza (...) speram ca tranzactiile vor fi la alte cote" estimeaza Alexandru Apostol.

#apartamente, #ieftiniri, #locuinte , #Apartamente