Blaga: Dam bani pe proiecte concrete, nu pe politica de partid

Sambata, 07 Martie 2009, ora 11:32
2164 citiri
Blaga: Dam bani pe proiecte concrete, nu pe politica de partid

Prioritatea numarul unu pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale este atragerea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare, iar banii de la minister vor fi impartiti pe baza de proiecte concrete, nu se va face "politica de partid cu banii publici", a precizat, la Oradea, ministrul Vasile Blaga.

Vasile Blaga a sustine ca, in ciuda crizei economice, in 2009, s-a alocat cea mai mare suma de bani de dupa 1990 din bugetul national, pentru investitii, mai precis 10 miliarde de euro. 1,7 miliarde euro revin Ministerul Dezvoltarii Regionale.

"Prioritatea prioritatilor este dezvoltarea echilibrata a Romaniei, pe cat posibil cu fonduri nerambursabile", a precizat, vineri, la Oradea, ministrul Dezvoltarii, care a dat drept exemplu in acest sens fonduri importante care au fost deja accesate prin Programul Operational Regional.

Ministrul Dezvoltarii a afirmat ca, daca din 2002 si pana acum au fost reabilitate termic doar 87 de blocuri in intreaga tara, in 2009, ministerul pe care il conduce vrea sa izoleze 50.000 de apartamente. Un alt obiectiv al ministerului este construirea in acest an a 7.000 de locuinte noi, iar in 2010 a inca 10.000.

"As vrea ca si Oradea sa se bucure, pe una din axele POR, cel mai probabil pe Axa 5, de fonduri pentru refacerea centrului istoric al orasului" a mai spus Blaga.

Pe de alta parte, Vasile Blaga a tinut sa lanseze de la Oradea un avertisment. "S-a terminat cu pixul lui Mischie. De aceea s-au suparat multi. Nu facem politica de partid cu banii publici. Banii vor veni pe proiecte clare", a subliniat Blaga, referindu-se la fondurile care vor fi dirijate catre consiliile judetene.

Ministrul i-a atras atentia in mod special presedintelui Consiliului Judetean Bihor, Radu Tarle (PNL), dupa ce a anuntat ca in judet vor veni in acest an aproximativ 200 miliarde lei vechi pentru reabilitarea infrastructurii. "Il voi ruga pe domnul Tirle sa fie foarte atent cu distribuirea acestor sume. Prima oara sa faca ordine si dreptate in ceea ce s-a intamplat anul trecut. Prea mult au avut de suferit primarii PDL", a avertizat Blaga.

Pe de alta parte, ministrul Dezvoltarii sustine ca apartenenta la PNL a lui Radu Tirle sau a primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, nu este un impediment pentru a avea o relatie institutionala corecta cu acestia. "Cu primarul Bolojan am si discutat pe marginea unor chestiuni punctuale. Nu am nicio problema nici cu presedintele Consiliului Judetean, chiar daca in trecut am avut puncte de vedere divergente si cred in continuare ca atunci am avut dreptate. De altfel, eu am si spus ca daca as putea as arunca toti banii in Bihor" a sustinut Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#blaga, #fonduri, #infrastructura, #investitii, #locuinte, #nerambursabile , #Apartamente