Bulgaria, la fel de populara ca Franta pe piata investitiilor imobiliare

Luni, 19 Martie 2007, ora 05:55
1006 citiri

Popularitatea Bulgariei pe piata investitiilor imobiliare se apropie de cea a Frantei, arata un studiu al grupului Moneycorp, in care se mentioneaza ca 12% din cererile de finantare pentru achizitii imobiliare pe plan extern au vizat Bulgaria, informeaza revista britanica This Is Money.

Cererile de finantare ale britanicilor pentru achizitia de proprietati in Franta s-au ridicat la 14% din total, potrivit aceluiasi studiu. Locuitorii din anumite zone din Marea Britanie sunt mai interesati de "proprietatile chilipir" din anumite state est europene decat de cele din statul de peste canalul Manecii. Clientii din Nord, Centru si Tara Galilor sunt mai interesati de Bulgaria decat de Franta, precizeaza Moneycorp.

"In mod traditional Franta si Spania au dominat piata achizitiilor imobiliare externe si britanicii sunt in continuare fideli acestor destinatii", a declarat analistul Moneycorp, Marc Morley-Freer. "Insa anumite state, precum, Bulgaria sau Emiratele Arabe Unite sunt din ce in ce mai populare, oferind oportunitati substantiale de investitii", a adaugat Freer.

Popularitatea caselor de vacanta din Bulgaria a crescut datorita proprietatilor de pe coasta Marii Negre si a apartamentelor din statiunile turistice montane precum Bansko si Pamporovo. Insa, expertii au avertizat investitorii sa dea dovada de precautie in ceea ce priveste obtinerea cu usurinta a profiturilor in aceste regiuni.

Cresterea rapida a popularitatii Bulgariei a fost similara celei inregistrate de Dubai, in Emiratele Arabe Unite, care in ultimii cinci ani a cunoscut un val de cumparatori din Marea Britanie. Studiul Moneycorp arata ca cererile de finantare pentru achizitia de proprietati in Dubai au ocupat locul cinci, pe pozitia a treia s-a plasat Statele Unite ale Americii, iar locul patru, Bulgaria.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)