Ce ai putea cumpara cu 1 milion de dolari

Miercuri, 24 August 2011, ora 19:49
3683 citiri
Ce ai putea cumpara cu 1 milion de dolari

 

Cu un milion de dolari ai putea plati studiile copiilor la Harvard, ai putea cumpara un Jaguar Hybrid Supercar, un telefon din aur, te-ai muta in alta parte a lumii sau ai putea sa bei doar apa plata cu 3.600 de dolari sticla de acum incolo.

Cine nu s-a trezit cel putin de cateva ori visand cu ochii deschisi ca isi permite sa cheltuie sume imense de bani pe obiecte luxoase sau croaziere scumpe? Aproape oricine isi permite sa viseze la asa ceva, dar realitatea te loveste rapid, cand vezi facturile care asteapta sa fie platite si iti aduci aminte de ratele la banci, care par a nu se mai incheia vreodata.

Publicatia CNBC, insa, a realizat o lista de lucruri pe care le-ai putea cumpara, daca ai avea 1 milion de dolari in buzunar.

Studii la Harvard sau genti de lux

Taxa de scolarizare la Harvard pentru anul universitar 2011-2012 este de 54,561 dolari, taxa care include inscrierea si caminul in care studentul va fi cazat, potrivit Harvard College Handbook for Students. Potrivit calculelor, un student are nevoie de peste 200 de mii de dolari pentru a absolvi aceasta universitate.

O familie care cu cinci copii deosebit de inteligenti le-ar putea oferi sansa fiecaruia de a absolvi universitatea Harvard pentru o suma care depaseste putin peste 1 milion de dolari.

Daca studiile nu sunt o prioritate, poti alege sa achizitionezi patru genti Chanel din colectia „Diamond Forever”, cu suma de 261 de mii de dolari bucata, cu rezerva ca vei depasi investitia de 1 milion asumata initial.

Chiria in New York sau iPad-uri de lux

Chiriile in New York sunt cele mai scumpe din lume, media pentru un apartament fiind de 3.472 de dolari. Cu un milion de dolari ai putea acoperi chiria pentru 22 de ani in New York

Daca vrei sa cheltui aceeasi suma de bani intr-un timp mai scurt, poti organiza o petrecere in care sa oferi fiecarui invitat cate un iPad cu carcasa Mervis Diamonds. Carcasa incrustata cu diamante se vinde cu 20.000 de dolari bucata, de 25 de ori mai scump decat valoarea dispozitivului pe care il protejeaza.

Apartament in SUA sau mobilier de lux

Nici achizitionarea unui apartament in New York nu este tocmai ieftina. Un apartament de peste 3000 de metri patrati, cu doua dormitoare si doua bai depaseste valoarea de 1 milion de dolari. In Arizona, in schimb, ai putea cumpara un apartament de cinci ori mai mare, plus inca trei bai si patru dormitoare.

Cei nerabdatori sa cheltuie suma de 1 milion de dolari, pot cumpara 16 paturi Hastens Vividus, care se vand cu 64.950 dolari bucata. Pretul se justifica prin faptul ca aceste paturi sunt lucrate de mana.

Donatii sau lama de ras

Cei cu dare de mana pot dona acesti bani copiilor nevoiasi, organizatiilor de mediu sau spitalelor care ar avea nevoie de aparate. Cei mai putin altruisti si-ar putea cumpara lama de ras Zafirro Iridium si ar reusi sa cheltuie banii mai rapid decat si-ar fi imaginat.

Lama de lux costa 100 mii de dolari bucata, un pret mic pentru barbatii care isi doresc sa aiba o fata fina datorita unei lame din safir pur si maner din iridiu. Desigur, va fi nevoie de 10 astfel de lame pentru a cheltui banii, insa barbatii stiu foarte bine cat de repede se pierd astfel de ustensile pentru a cumpara alta noua.

Nunta sau o iesire la inghetata

Americanii cheltuiescin medie 27 de mii de dolari pentru o nunta. 36 de astfel de evenimente pentru toti cei dragi si indragostiti ar fi suficiente pentru a te apropia de milionul de dolari din buzunarul tau.

O modalitate si mai rapida de a cheltui banii, dar si mai putin obositoare decat organizarea nuntilor, ar fi o iesire cu 40 de prieteni in localul Serendipity 3 in New York, in care sa le faci cinste fiecaruia cu cate o inghetata „Frrrozen Haute Chocolate”, care costa 25 de mii de dolari bucata.

Jeansii incrustati cu diamante

Cu un milion de dolari ai putea cumpara cate o pereche de blugi Trashed Denim de la Dussault Apparel pentru patru membrii din familia ta. Blugii sunt decorati cu diamante si aur de 18 karate si costa 250 mii de dolari bucata.

Propriul parc auto sau o supermasina

Costul mediu pentru o masina noua in sua, in 2010, a fost de 28.000 de dolari. Daca esti pasionat de automobile si vrei sa iti cheltui milionul de dolari in acest mod, poti cumpara 36 de masini si sa iti faci propriul parc auto. O alta varianta ar fi Jaguar Hybrid Supercar, care depaseste 320 de kilometri la ora, cu un pret de 1,1 milioane de dolari.

Motociclete pentru tine si prietenul tau cel mai bun

Drumul parcurs zi de zi pana la munca si inapoi, cu nervii acumulati si viteza mica de deplasare ar putea deveni o amintire, cu un milion de dolari in buzunar.

Cu acesti bani ti-ai putea cumpara o motocicleta  Dodge Tomahawk V10 pentru tine si una pentru prietenul tau cel mai bun, pentru 555 de mii de dolari bucata. Din pacate, cel putin in SUA, aceasta motocicleta nu poate fi condusa  deocamdata pe drumurile publice.

Cravate Satya Paul Design Studio

Cu un milion de dolari iti poti cumpara o garderoba intreaga sau iti poti cumpara cinci cravate Satya Paul Design Studio. Cravatele sunt lucrate de mana si contin matase pura si cate 150 de grame de aur. Pretul unei astfel de cravate se ridica la 220 de mii de dolari bucata.

Telefon de 1 milion de dolari

Luxor Las Vegas Jackpot este alegerea perfecta pentru cei care vor sa cheltuiasca 1 milion de dolari pe un telefon fabricat din aur si incrustat cu diamante negre deosebit de rare.

Apa imbuteliata Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani

Milionul de dolari ar putea fi cheltuit cu atentie de o gospodina pentru mancarea de zi cu zi din casa, pentru investii de familie si alte astfel de calcule atent pregatite.

O varianta extravaganta de a cheltui acesti bani ar putea fi apa imbuteliata Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani de 1,25 l, care costa 3.600 de dolari bucata. Pentru a cheltui intreaga suma, bautorul pretentios de apa ar trebui sa se hidrateze foarte bine cu aproximativ 357 litri din acest tip de apa.

#aur, #ce ai putea cumpara, #investiii, #lux, #un milion de dolar , #Apartamente