Cele mai scumpe imobile de lux sunt oferite de dezvoltatorii romani

Miercuri, 07 Februarie 2007, ora 03:45
1075 citiri

Dezvoltatorii romani de proiecte imobiliare acopera, in prezent, 95 la suta din cererea pentru locuinte de lux, acestia fiind cei care au mizat pe locatii de top, ultracentrale si exclusiviste, pe intimitate, unicitate si securitate, a declarat pentru Rompres Claudia Dascalescu, consultant senior la compania DTZ Echinox.

'In prezent, cele mai scumpe produse de lux din acest segment de piata au marca romaneasca. Investittile straine au favorizat evolutia si dezvoltarea pietei de lux. Majoritatea acestor investitii straine au vizat dezvoltari imobiliare ample, care au trezit interesul in randul micilor investitori romani. Pentru momentul respectiv, achizitiile de acest tip se explicau printr-o rata foarte buna de amortizare a investitiei, de aproximativ 5-6 ani.

Cresterea ulterioara a preturilor si extinderea perioadei de amortizare au dus la scaderea cererii pentru acest tip de locuinte. Dezvoltatorii romani au aparut treptat, odata cu cresterea pietei. Acestia sunt fostii mici investitori, care au crescut si au recuperat prin achizitii si vanzari repetate, speculand cresterea mare a preturilor intr-un interval de timp foarte scurt.

Pentru majoritatea au fost suficiente 2-3 manevre de acest gen pentru a se lansa in proiecte mai indraznete, de tipul micilor dezvoltari imobiliare, bloculete de minim 9 - maxim 25 de apartamente, amplasate in locatii de top, pe care reuseau sa le contracteze din fazele initiale ale constructiei'a precizat consultantul DTZ Echinox.

Investitiile straine in complexuri rezidentiale de lux sunt in mica masura notabile si remarcabil este, probabil, doar complexul de 11 blocuri de apartamente amplasat in zona Dorobanti. Acesta ofera, in acelasi timp, servicii administrative de calitate, reusind sa pastreze ideea de intimitate si securitate.

'In masura in care investitiile straine ulterioare vor reusi sa regaseasca acest echilibru vor avea success. In rest, vorbim in continuare de dezvoltari rezidentiale de lux de maxim 10 apartamente in locatii exclusiviste', apreciaza Claudia Dascalescu.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)