Chiriile se ieftinesc pe zi ce trece. Vezi unde platesti cea mai ieftina chirie

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 10:01
2111 citiri
Chiriile se ieftinesc pe zi ce trece. Vezi unde platesti cea mai ieftina chirie

Chiriile sunt intr-o continua scadere, trend ce dureaza de 36 de luni. Daca puterea de cumparare a romanilor nu va creste, piata chiriilor nu isi va reveni prea curand, spune directorul unei companii de consultanta imobiliara. 

"Abia la un an, un an si jumatate, de la eventuale mariri generalizate ale veniturilor vom putea asista si la cresteri ale chiriilor", a declarat Ion Catutoiu, directorul companiei de consultanta imobiliara Real Time, pentru Adevarul.

Pretentiile proprietarilor de garsoniere din Capitala au scazut, numai in 2011, cu 8%.

Chiriile, in tara

O garsoniera din Brasov putea fi inchiriata pentru un pret mediu de 155 de euro, in luna mai a acestui an, potrivit imobiliare.ro.

Topul ieftinirilor este insa deschis de Timisoara, unde tarifele lunare au scazut cu 11,7% in numai 12 luni, pe segmentul locuintelor cu doua camere, pana la un nivel mediu de 218 euro.

Un randament inca bun este oferit de apartamentele din Constanta.

Proprietarii de doua camere de la malul marii cereau in mai o chirie de 247 de euro, cu numai 4,3% mai putin fata de perioada similara a lui 2010.

Si cei care vor sa vanda o locuinta in aceasta perioada sunt in dificultate.

Pretul mediu al unui metru patrat de apartament in Capitala si in marile orase din tara a scazut cu 12,6% fata de luna mai a anului trecut, potrivit datelor imobiliare.ro. 

#apartament, #chirie, #ieftinire chirie, #piata imobiliara, #pret chirii , #Apartamente