Cum vinzi o casa pe timp de criza?

Joi, 18 Iunie 2009, ora 08:31
1382 citiri
Cum vinzi o casa pe timp de criza?

Nimeni nu vrea sa-si vanda proprietatile imobiliare pe care le detine in conditiile in care piata merge in jos, fara a da semne ca ar putea reveni curand. Dar ce te faci atunci cand esti obligat de imprejurari sa vinzi?

Timpul este factorul esential cand pietele se intorc. Cine reactioneaza cel mai rapid obtine cel mai bun pret. Cand piata cade, ganditi-va ca urmatoarea oferta cu care va intalniti va fi mai proasta decat cea pe care tocmai o refuzati. Cand pretul strigat prin anunturi inca era 100.000 de euro pentru un apartament cu doua camere, cine vindea la 80.000 euro lua bani frumosi daca socotim ca, dupa un an, acelasi tip de apartament zace cu 60.000 de euro fara cumparatori.

Nu dati cu piciorul ofertelor cash, chiar daca va trebui sa mai lasati la pret. Daca cel care cumpara chiar poate plati cu bani gheata, ganditi-va serios la oferta, chiar daca diferenta e de cateva mii de euro. Tranzactia se poate incheia rapid, iar interesul dvs. este sa incasati cat mai repede banii ca sa va rezolvati problema.

Un alt sfat este sa nu trambitati pe la toti cunoscutii ca aveti mare nevoie de bani si trebuie sa vindeti urgent. Vorba umbla repede si, daca un cumparator afla ca sunteti la stramtoare, negocierea va fi mai dura.

Nu omiteti din vedere faptul ca atunci cand vindeti pe cont propriu anuntul dumneavoastra ajunge la putini potentiali cumparatori. Dar va puteti orienta spre internet folosind site-urile gratuite sau forumurile cu tematici imobiliare.

O alta solutie ar fi sa incercati cu anunturi tiparite, chiar in cartierul in care locuiti. Puteti pune anunturile la intrarile in blocuri sau la avizier. Poate in zona sunt cumparatori interesati, care cauta a doua proprietate (pentru rude sau chiar pentru inchiriere). Veti putea negocia un pret mai bun, deoarece cel care cumpara stie zona si cauta tocmai avantajul proximitatii.

 

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#criza, #imobiliare, #preturi, #tranzactii, #vanzari , #Apartamente