Garsonierele, apartamentele de 2 camere si resedintele de vacanta foarte cautate la Condominium Expo

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 09:55
979 citiri
Garsonierele, apartamentele de 2 camere si resedintele de vacanta foarte cautate la Condominium Expo

Din totalul celor 8.200 de locuinte expuse la targul de apartamente Condominium Expo, cele mai cautate au fost, de departe, cele compuse dintr-una si doua camere. In cazul acestora, raportul pret/suprafata/utilitate a fost considerat optim de majoritatea celor care au trecut pragul targului.Proiectele din zonele din sudul si estul capitalei au fost cele mai solicitate, dat fiind faptul ca acestea au un pret de achizitie al apartamentelor mai accesibil, comparativ cu partea de nord sau centru. Se poate afirma, asadar, ca interesul pentru pret primeaza celui pentru zona.


Aproape 80% dintre cei aproximativ 15.000 de vizitatori ai targului doresc achizitionarea unui apartament nou pentru locuit, restul de 20 % vrand sa cumpere apartamente pentru  investitie. Astfel, se inregistreaza o crestere a procentului de interes pentru investitii in imobiliare, de 20-25%, fata de anul trecut (10-15%). De asemenea, tot procentual, 75% dintre vizitatori au declarat ca intentioneaza sa-si cumpere locuinta prin credit.



Dintre proiectele lansate la vanzare, in premiera, un succes spectaculos l-au avut ofertele pentru strainatate: Spania, Brazilia si Bulgaria (unde chiar au fost programate vizionari ale apartamentelor), foarte avantajoase si competitive ca pret. Acest fapt dovedeste inca o data dorinta romanilor de a avea o casa de vacanta pe litoralul strain, dar si tendinta de investitie de viitor.


Valoarea investitiilor in domeniul apartamentelor expuse la recent incheiata editie a CONDOMINIUM EXPO totalizeaza peste 1 miliard si jumatate de euro in Romania si 200 de milioane de euro in strainatate.

          

Urmatoarea editie a targului va fi una regionala si se va desfasura la Cluj Napoca, intre 8 si 11 mai.