Grupul Lar construieste Natura Residence, investitie de 38 milioane euro

Joi, 22 Februarie 2007, ora 03:37
2004 citiri

Grupul international Lar, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari spanioli si RED Development vor dezvolta in Romania primul lor proiect imobiliar, ansamblul Natura Residence, o investitie de 38 de milioane euro, cu 186 unitati locative a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, Jorge Perez de Leza, directorul Grupo Lar pentru Europa Centrala si de Est.

Ansamblul Natura Rsidence, lansat marti, este amplasat in nordul Capitalei, in vecinatatea Gradinii Zoologice, pe Aleea Privighetorilor, va fi alcatuit din trei cladiri de P plus 3 etaje si cinci cladiri cu P plus 5 etaje. Complexul va totaliza 186 de apartamente de 2, 3 si 4 camere, cu suprafete cuprinse intre 85 si 167 metri patrati, la un pret de vanzare care variaza intre 1.300 -1.500 euro/mp construit, fara TVA.

Pentru un apartament de doua camere, cu o suprafata construita este de 96 metri patrati, fara a include si spatiile comune, pretul poate ajunge, in functie de amplasare, la un maxim de 119.000 euro, fara TVA, dar in faza de precontractare.

Pentru trei camere, cu o suprafata de pana la 130 mp/construiti, pretul ajunge la 135.000 euro, fara TVA, iar pentru patru camere, la o suprafata construita de pana la 167 mp, pretul initial este de 269.000 euro, fara TVA. Pentru apartamentele de trei si patru camere, pretul include si un loc de parcare subteran, toate unitatile locative beneficiind de boxe. Pentru cei care doresc sa cumpere un loc de parcare in garajul subteran, pretul este de circa 12.000 de euro.

Complexul, dezvoltat pe o suprafata de 20.000 de mp, include 282 locuri in parcari subterane si 61 de locuri in parcari supraterane, precum si numeroase spatii verzi, sala de sport, piscina, sauna, sala polivalenta. Ansamblul va fi construit in doua etape, prima care va incepe in martie 2007, urmand a se finaliza in ultimul trimestru din 2008.

Proiectul de arhitectura este realizat de AXA Studio, iar ca agent exclusiv de vanzare a fost aleasa compania Eurisko Consulting Group.

Pentru consturirea ansamblului Natura Residence, dezvoltatorul imobiliar Grupo Lar a realizat un parteneriat cu compania RED Management Capital, prin care Grupo Lar va investi 70 la suta, iar RED Capital Management 30 la suta, din valoarea totala a proiectului, care se ridica 38 de milioane de euro.

Grupo Lar este prezent in Portugalia, Franta, Germania, Ungaria, Polonia, Turcia si Mexic. In 2005, Grupo Lar a inregistrat o cifra de afaceri de 370 de milioane de euro, dintre care 11 la suta au provenit din afrara Spaniei, nivelul investitiilor ridicandu-se la 551 de millioane de euro. Pana in 2010, Grupo Lar isi propune sa obtina 30 la suta din cifra de afaceri din proiecte din afara Spaniei.

RED Management Capital, partener in dezvoltarea ansamblului imobiliar Natura Rsidence, este o companie imobiliara creata pentru a dezvolta proiecte de mare anvergura in Europa de Sud-Est, cu accent pe Romania. Principalii actionari sunt fondul american Warburg Pincus (unul dintre liderii globali in domeniul investitiilor de capital) si fondul spaniol de investiti GED. Morgan Stanley Real Estate Funds, divizia imobiliara a bancii de investitii este principalul partener strategic al Grupo Lar.

In Europa Centrala si de Est, Grupo Lar este prezent din 2005. In prezent, Grupo Lar opereaza in Polonia, Romania si Ungaria, preconizandu-se pe termen scurt-mediu extinderea pe alte piete.

Potrivit lui Jorge Perez de Leza, "expansiunea nu se va limita la aceste trei piete. Dupa marime, Turcia si Ucraina sunt doua piete care trebuie avute in vedere".

Grupo Lar a inceput analiza pietei chiar in 2005, realizand prima investite in septembrie 2005. In primul semestru al anului 2006, Grupo Lar si-a deschis propriile birouri in fiecare tara si a initiat un proces de recrutare e echipelor locale, cu centrul de operatiuni in Madrid.

Romania asigura un important potential de dezvoltare, grupul spaniol avand deja in vedere dezvoltarea unui nou complex rezidential in Bucuresti, pe soseaua Viilor, o investitie estimata la 28 milioane de euro.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)