Intretinerea apartamentelor noi, mult mai scumpa decat a celor vechi

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 14:09
3257 citiri
Intretinerea apartamentelor noi, mult mai scumpa decat a celor vechi

Costurile medii intretinerii lunare pentru apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi sunt mai mari cu pana la 116 % fata de cele ale apartamentelor vechi, ajungand in timpul iernii la 3,9 euro/mp pentru un apartament cu trei camere, potrivit unei analize realizate de site-ul Servicecasa, potrivit Newsin.

Astfel, potrivit analizei realizate pe o perioada de opt luni, cele mai mari diferente procentuale intre costurile intretinerii pe metrul patrat pentru un apartament nou fata de unul vechi - 116% si respectiv 75% - se inregistreaza la apartamentele cu 3 si 4 camere pentru intretinerile aferente lunilor de iarna.

De asemenea, costurile pentru intretinere difera la apartamentele noi fata de cele vechi si pentru platile aferente lunilor de vara cu circa 100% si respectiv 91%.

Potrivit acestei analize, explicatia costurilor crescute este aceea ca proprietarii de apartamente noi platesc, in plus fata de proprietarii de apartamente vechi, servicii cu valoare adaugata, precum costuri de administrare a proprietatii, de ingrijire a gradinilor, curatenie, paza, sala de gimnastica sau piscina.

Totodata, potrivit site-ului Service Casa, bugetul alocat platii intretinerii lunare pentru un apartament nou trebuie calculat inca din momentul achizitiei sale, mai ales daca aceasta se face printr-un credit bancar.

In aceasta analiza au fost incluse costurile medii de intretinere ale apartamentelor din Bucuresti si a cuprins cifre afisate pentru intretinere a peste 100 de asociatii de proprietari, adica peste 2.300 de apartamente din complexuri rezidentiale noi si blocuri vechi.

In plus, potrivit estimarilor facute in urma analizei, in perioada 2007-2008 au fost livrate peste 10.000 locuinte noi in Bucuresti, iar anul acesta se asteapta ca peste 2.000 locuinte noi sa fie predate proprietarilor in Capitala. 

#apartamente, #costuri, #noi, #vechi , #Apartamente