Lichidare la stocurile de apartamente

Duminica, 20 Iulie 2008, ora 23:20
5598 citiri
Lichidare la stocurile de apartamente

Investitorii care au achizitionat mai multe apartamente in stadiul de proiect le scot la vanzare inainte de finalizare.Pe site-urile si publicatiile de anunturi imobiliare sunt scoase la vanzare apartamente noi aflate in stadiul de proiect la preturi care concureaza cu cele ale dezvoltatorilor. Sunt disponibile apartamente in proiecte rezidentiale aflate in toate zonele Capitalei, dar si in ansamblurile rezidentiale care se construiesc langa Bucuresti.

Interesant este faptul ca investitorii aleg sa le vanda intr-un moment in care piata imobiliara este in scadere, pe segmentul apartamentelor noi la capitolul tranzactii, si nu asteapta pana ce imobilele sunt finalizate.

Unul dintre cele mai cunoscute ansambluri rezidentiale in care proprietarii sunt dispusi sa cedeze contractul este Asmita Gardens.

O garsoniera cu o suprafata de 44 de metri patrati, la care se adauga terasa, se vinde cu putin peste 100.000 de euro. Pentru un apartament cu doua camere in acelasi ansamblu rezidential se cer 185.000 de euro. Locuinta are o suprafata de 75 metri patrati si o terasa spatioasa, iar in pret este inclus si locul de parcare.

Un alt proiect in care se vand apartamente contractate este Orhideea Gardens. Pentru un apartament cu trei camere se cer 260.000 de euro. Pentru acest ansamblu rezidential sunt scoase la vanzare chiar si pachete de patru, cinci sau sase apartamente. Pentru un apartament cu doua camere in ansamblul West Park se cer 130.000 de euro.

Specialistii spun ca nu sunt surprinsi de faptul ca au aparut oferte de acest gen.

"Ansamblurile rezidentiale noi sunt vizate de grupuri de investitori sau persoane fizice. Aceste tipuri de clienti reprezinta circa 80% dintre cei care cumpara apartamente in faza de autorizatie de constructie. Achizitioneaza apartamentele la pretul mult mai avantajos, acela din faza de proiect, pentru a le revinde mai tarziu la pretul final sau la o eventuala crestere a acestuia pe piata", spune Janina Constantin, real estate broker la compania Regatta.

Piata va creste pe acest segment. "Este foarte posibil ca aceasta oferta sa creasca, dat fiind faptul ca sunt multe persoane care au achizitionat apartamentele ca investitie", spune Beatrice Dumitrascu, managerul departamentului de proiecte rezidentiale in cadrul CB Richard Ellis-Eurisko. Specialistii mai spun ca investitorii vand apartamentele achizitionate atunci cand considera ca si-au atins tinta de profit.