Muncesti 15 ani pentru un apartament in Vitan

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 10:58
1206 citiri
Muncesti 15 ani pentru un apartament in Vitan

Cu un salariu mediu cumulat din ultimii 15 ani, calculat la 380 euro, iti poti cumpara un apartament de doua camere in cartierul bucurestean Vitan, estimat la un pret de 65.000 euro, cat solicita proprietarii pentru astfel de locuinte.

Daca in 2008 trebuia sa muncesti 17 ani pentru a-ti permite sa cumperi un apartament cu doua camere, intr-un bloc vechi, aflat intr-un cartier precum Militari, Dristor sau Vitan, anul acesta angajatii romani trebuie sa puna deoparte salariile pe 15 ani, pentru achizitionarea unui apartament similar, luand in calcul salariul mediu, de 380 euro, precizeaza ZF.

Cu alte cuvinte, degeaba au scazut preturile in Vitan cu 30% daca si salariile in Bucuresti au fost reduse cu 20%, mai precizeaza ziarul amintit.

Institutul National de Statistica si Comisia Nationala de Prognoza nu mai ofera informatii defalcate privind veniturile lunare pe regiuni.

La nivel national insa, veniturile in euro ale populatiei au scazut cu peste 20% in ultimii doi ani, de la circa 413 euro lunar la 320 de euro lunar. 

Extrapoland, salariile medii din Bucuresti au ajuns probabil la circa 370-380 de euro lunar, fata de 460 de euro in 2008, inainte de debutul crizei. 

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#apartament, #locuinta, #salariu , #Apartamente