Nanette investeste 23 milioane de euro in constructia a 400 de apartamente

Miercuri, 25 Aprilie 2007, ora 10:50
884 citiri

Compania de dezvoltare imobiliara Nanette Real Estate Group a semnat, marti, un acord de principiu pentru achizitia unui lot de teren in zona Savinesti, pentru care va plati 1,278 milioane de euro si unde vor fi ridicate, in urmatorii doi ani, 400 de apartamente, a anuntat dezvoltatorul.

Nanette a cumparat mai intai 1.400 metri patrati de teren, pentru 1,278 milioane de euro, dar a semnat, totodata, si un acord preliminar pentru achizitia unui lot adiacent de circa 7.400 metri patrati. Ambele contracte vor fi semnate in luna iunie, potrivit unui comunicat, remis NewsIn..

Compania de dezvoltare imobiliara sustine ca investitia totala in cele 400 de apartamente se va ridica la 23 milioane de euro si spera sa obtina 30 de milioane de euro din vanzarea locuintelor. "Credem ca in Romania, in general si in Bucuresti, in particular vom asista in continuare la o crestere a preturilor si asta, din cauza cererii tot mai mari de locuinte in proiecte rezidentiale de calitate odata cu migrarea populatiei din zonele rurale catre orase", a declarat presedintele companiei Nanette Reala Estate Group, Shaul Lotan.

Nanette a mai cumparat, recent, tot in Bucuresti, un teren cu o suprafata de 10.000 de metri patrati, situat in zona Lacul Morii, unde intentioneaza sa construiasca alte 300 de apartamente, investitie de 29 de milioane de euro. Compania estimeaza ca va obtine 37 de milioane de euro din vanzarea acestor apartamente.

Dezvoltatorul imobiliar se asteapta ca Lehman Brothers Real Estate Partners, firma cu care Nanette a colaborat la realizarea mai multor proiecte, sa isi exercite dreptul de a achizitiona cate 50% din cele doua proiecte.

Dezvoltatorul imobiliar a anuntat recent ca va achizitiona doua terenuri cu o suprafata totala de 23.000 de metri patrati in Timisoara unde va construi doua proiecte rezidentiale, iar investitia se va ridica la 48 milioane euro.

Compania e detinuta in proportie de 49% de dezvoltatorul imobiliar olandez Nanette Real Estate Group, iar din iunie 2006 a fost listata pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra. Compania este prezenta pe pietele din Polonia si Ungaria, iar peste 75% dintre investitiile realizate pana in prezent fiind realizate in orasele poloneze.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)