Opus Land Development sustine ca nu resimte criza imobiliara si va continua proiectul Cosmopolis

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 15:32
1712 citiri
Opus Land Development sustine ca nu resimte criza imobiliara si va continua proiectul Cosmopolis

Compania Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului Cosmopolis, sustine ca situatia de criza existenta pe piata imobiliara nu va afecta continuarea urmatoarelor faze de executie ale proiectului, iar primele 565 de locuinte vor incepe sa fie livrate proprietarilor din decembrie 2008. "In ciuda vestilor pesimiste din piata imobiliara, Cosmopolis continua fara probleme constructia proiectului. Imprumutul de 57 de milioane de euro primit de la partenerul GarantiBank, precum si avansul incasat pentru cele aproximativ 1.200 de apartamente vandute pana in prezent ofera siguranta financiara necesara pentru a merge mai departe cu dezvoltarea proiectului rezidential conform planului", a declarat directorul general al Opus Land Development SA, Murat Kavurga.


Mai mult decat atat, conducerea companiei sustine ca pentru vanzarile din perioada imediat urmatoare, Cosmopolis garanteaza rambursarea diferentei de pret la apartamentele achitate, in cazul deprecierii costului pe metru patrat. Aceasta rambursare va fi garantata din momentul achizitiei si pana la livrarea apartamentelor, dar numai in cazul modificarii preturilor de lista Cosmopolis.


"Lucrarile de constructie si amenajare sunt in avans, cele 565 de unitati locative aferente primei faze de constructie incep sa fie livrate proprietarilor luna viitoare, respectiv decembrie 2008, cu opt luni mai devreme decat era initial prevazut. Livrarile de locuinte vor continua treptat pana in  luna februarie 2009", mai spun cei de la Opus Land Development.


Prima faza a proiectului se va incheia in totalitate in martie 2009 cand vor fi livrate spatiile verzi, un mic centru comercial cu doua restaurante, o sucursala de banca, o farmacie si un supermarket.


Investitia totala estimata pentru acest proiect - care are ca data finala de executie anul 2014 - este de circa 700 milioane euro. Cosmopolis este dezvoltat pe un teren de 100 de hectare din Stefanestii de Jos, judetul Ilfov. Valoarea de piata a terenului este de circa 100 milioane euro, iar dezvoltatorii estimeaza ca vor realiza aproximativ 6.000 de locuinte de tip vila si apartament in sapte etape.


Cosmopolis este dezvoltat de compania Opus Land Development, parte a reputatului grup de companii din domeniul constructiilor, Buyukhanli Group. Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia, grupul are expertiza in zona proiectelor rezidentiale, comerciale si hoteliere din Turcia.