Pe Valea Prahovei nu se mai poarta vilele

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 12:55
1785 citiri
Pe Valea Prahovei nu se mai poarta vilele

Preturile din zona montana au scazut cu 15% fata de anul trecut. Criza din imobiliare ajuns si pe Valea Prahovei. Mult doritele vile sunt acum inlocuite cu apartamente noi, in ansambluri rezidentiale.

„Cele mai cautate proprietati in zona dintre Campina si Brasov, in momentul de fata, sunt apartamentele in ansambluri rezidentiale. Cei care prefera vile cauta acum terenuri pe care sa isi construiasca singuri“, a spus Ciprian Kore, directorul general al agentiei imobiliare Mervani, citat de Cotidianul.

Desi preturile au scazut semnificativ, numarul de tranzactii se mentine constant. „Comparativ cu perioada similara din 2008, in aceasta perioada preturile au scazut cu aproximativ 15%, dar numarul de tranzactii nu este nici in scadere si nici in crestere fata de 2008. Se situeaza cam la acelasi nivel".

Suprafata este cea care face diferenta. Avantajul unui apartament este dat de suprafata mica, deci implicit si preturi mai mici, in comparatie cu vilele care au suprafete construite mai mari.

In Sinaia preturile apartamentelor noi variaza intre 1.400 si 1.900 de euro metrul patrat construit, cu tot cu TVA. In zona Busteni un apartament costa intre 1.300 si 1.700 de euro metrul patrat construit, in functie de proiect si de zona in care acesta se afla. In Predeal, apartamentele in ansambluri noi se comercializeaza acum cu preturi intre 1.500 si 2.000 de euro metrul patrat construit, TVA fiind inclusa in pret.

Pe de alta parte, potrivit Mervani, metrul patrat de teren in statiunea Predeal are un pret mediu de 226 de euro. Cei care vor sa investeasca sau sa isi construiasca vila in zona Busteni trebuie sa fie pregatiti sa plateasca pentru un metru patrat de teren aproximativ 200 de euro, acesta fiind pretul mediu. Cei care prefera statiunea montana Sinaia vor plati cel mai mult pentru teren. Aici, pretul mediu al unui metru patrat de teren este de 240 de euro.

Sursa: Bloombiz

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#apartament, #preturi, #scazut, #vila , #Apartamente