Piata imobiliara, in expectativa. Vom plati 700 de euro/mp in aceasta toamna?

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 16:49
3208 citiri
Piata imobiliara, in expectativa. Vom plati 700 de euro/mp in aceasta toamna?

Dupa o vara cu preturi in scadere si putine tranzactii, un lucru, de altfel, normal pentru piata imobiliara, analistii nu se asteapta, insa, ca piata sa prinda viteza in aceasta toamna, asa cum s-ar intampla intr-un an normal, fara criza.

Factorii internationali, pornind de la criza datoriilor suverane si terminand cu toate discutiile privind eficienta si viitorul monedei euro, ii impiedica pe potentialii cumparatori sa treaca la fapte, acestia preferand, deocamdata, sa astepte "deznodamantul" crizei.

"Cum piata imobiliara este strans legata de evolutia generala a economiei, evident si ea este afectata de aceasta criza. In general, in astfel de momente de criza nu se iau decizii de investitie, ele se amana pentru momente mai bune. Astfel incat este greu de spus ceea ce se va intampla", a declarat, pentru Ziare.com, dr. Radu Zilisteanu, analist imobiliar.

Pe de alta parte, tocmai datorita crizei, investitorii ar putea alege sa se "adaposteasca" de inflatie prin achizitia de proprietati imobiliare, potrivit lui Eduard Uzunov, presedintele companiei imobiliare Regatta.

"Dupa opinia mea, nu va fi o crestere de pret in perioada urmatoare, din cauza faptului ca n-au fost foarte multe tranzactii in vara.

In schimb, datorita situatiei europene si a zvonurilor cu moneda euro, a instabilitatii europene, care genereaza inflatie, oamenii vor cauta, in imediata perioada urmatoare, sa-si investeasca banii in proprietati, lucru care este cea mai sigura modalitate de a investi banii, de a nu-i pierde, de a scapa de inflatie", a precizat Uzunov, pentru Ziare.com.

Potrivit spuselor sale, deja se simte faptul ca oamenii sunt mai interesati, in prezent, de piata imobiliara, iar dezvoltatorii au regandit proiectele, recompartimentand locuintele, asfel incat acestea sa devina vandabile.

"Toata lumea se uita la ceea ce se intampla pe plan mondial. Orice zvon mai neplacut atinge imediat piata intr-un sens sau altul", a adaugat presedintele Regatta.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
#piata imobiliara, #apartament, #locuinta , #Apartamente