Pretul apartamentelor vechi a scazut cu 24% in 2009

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 10:20
1863 citiri
Pretul apartamentelor vechi a scazut cu 24% in 2009

Preturile apartamentelor vechi, cu trei camere, din Capitala au crescut cu mai putin de 1% in decembrie fata de noiembrie.

In comparatie cu luna decembrie a lui 2008, preturile la apartamentele vechi din Bucuresti au scazut in medie cu 24%, pana la un pret mediu afisat de 93.000 de euro pentru un apartament de trei camere cu suprafata cuprinsa intre 70 si 80 de mp, intr-un bloc construit intre anii 1980-1990.

Cu toate acestea, la incheierea tranzactiilor, negocierile coboara pretul in unele cazuri chiar si cu peste 10% fata de cel afisat initial, relateaza Ziarul Financiar.

In lunile precedente din 2009, scaderile erau si de peste 30% an la an.

Sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010 au adus un val de entuziasm pe piata imobiliara comparabil cu cel din iulie-august anul trecut, in special ca urmare a programului "Prima casa".

Guvernul a anuntat ca dupa 15 februarie programul nu va mai functiona in forma lui actuala, astfel ca cei care inca mai stateau pe ganduri s-au grabit sa-si gaseasca o locuinta pentru care sa incheie antecontract de cumparare pana la modificarea programului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
#apartament, #bucuresti, #casa, #imobiliare, #locuinta, #pret, #prima , #Apartamente