Proiectul imobiliar Esplanada, suspendat pentru 3 ani

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 15:08
1741 citiri
Proiectul imobiliar Esplanada, suspendat pentru 3 ani

Proiectul imobiliar Esplanada din Bucuresti, dezvoltat de compania TriGranit Development, a fost suspendat pentru trei ani, incepand cu 1 aprilie potrivit unui anunt al companiei, relateaza Mediafax.

Circa jumatate din terenul de peste zece hectare pe care se anuntase a fi dezvoltat proiectul Esplanada din Bucuresti este revendicat de fostii proprietari, ceea ce a dus la intarzierea cu peste 4 ani a investitiei evaluata la circa un miliard euro.

Initial, lucrarile erau prevazute sa inceapa in 2007, pentru derularea investitiei autoritatile incheind inca din 2006 un memorandum de colaborare cu reprezentantii dezvoltatorului.

Proiectul urma sa fie dezvoltat pe un teren de 10,7 hectare si sa aiba o suprafata totala construita de 800.000 metri patrati. Investitia ar fi inclus cladiri de birouri, comerciale, hoteliere, rezidentiale si cu destinatie sociala si culturala.

Statul roman, care detine o parte din teren, ar fi urmat sa beneficieze, dupa realizarea primei faze a proiectului, de o cladire in valoare de peste 40 de milioane de euro destinata activitatilor culturale, spatii de birouri pentru institutii ale statului de circa 12.000 de metri patrati, precum si parcari subterane publice. 

Intregul ansambl ar fi trebuit sa revina statului dupa 49 de ani, cand expira parteneriatul cu dezvoltatorul proiectului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect imobiliar, #esplanada, #apartamente , #Apartamente