Reducerile de pret la locuinte nu ajuta piata, in actualele conditii de finantare

Marti, 30 Iunie 2009, ora 13:57
1939 citiri
Reducerile de pret la locuinte nu ajuta piata, in actualele conditii de finantare

Reducerea preturilor la apartamente nu va duce la dezghetarea pietei imobiliare, deoarece accesul la finantare este inca blocat pentru majoritatea romanilor, potrivit reprezentantilor fondului de investitii Romania Invest, citati de NewsIn.

"O reducere mare, de 15.000 de euro, va insemna, pentru un credit pe 25 de ani, o suma minima in minus pentru rata lunara.

Cumparatorul tot nu va putea achita suma necesara pentru avans, chiar daca si-ar permite rate lunare de peste 500 de euro", a declarat directorul de marketing al diviziei de vanzari pentru Romania Invest, Be Igloo, Nimrod Zvik.

Aceeasi opinie o are si country managerul fondului de investitii Romania Invest, Bjorn Hauge.

"Analizele noastre asupra pietei imobiliare romanesti si contactul direct cu oamenii care isi doresc sa cumpere o locuinta ne-au convins de faptul ca singura problema a acestei piete sunt modalitatile neflexibile de finantare", a precizat Hauge.

Be Igloo, divizia de vanzari a Romania Invest, va oferi clientilor, din 1 iulie, credite direct de la vanzator, care, potrivit reprezentantilor companiei, vor permite romanilor sa ia un credit pentru o locuinta chiar daca nu dispun de avansul necesar.

"Nu le vom impune conditii, ci vom lucra dupa situatia in care se afla ei.

Daca au doar 10% avans, dar isi permit sa plateasca ratele, de ce nu?", a adaugat Zvik. Romania Invest detine 800 de apartamente in sapte proiecte rezidentiale din Bucuresti, trei dintre acestea fiind deja complet finalizate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finantare, # reduceri, # companie, # proiecte , #Apartamente