Romania Invest: 40 mil euro pentru achizitia de apartamente in faza de proiect

Joi, 25 Februarie 2010, ora 11:31
1792 citiri
Romania Invest: 40 mil euro pentru achizitia de apartamente in faza de proiect

Fondul de investitii norvegian Romania Invest a comunicat joi ca va aloca in acest an pana la 40 mil. euro pentru achizitia de rezidentiale pe piata romaneasca, decizie luata ca urmare a rezultatelor organizatiei de vanzari in 2009 si a nivelului preturilor apartamentelor in prezent, relateaza NewsIn.

Fondul de investitii norvegian Romania Invest a comunicat joi ca va aloca in acest an pana la 40 mil. euro pentru achizitia de rezidentiale pe piata romaneasca, decizie luata ca urmare a rezultatelor organizatiei de vanzari in 2009 si a nivelului preturilor apartamentelor in prezent.

"Dupa patru ani de existenta pe piata romaneasca si dupa aproape un an de la deschiderea organizatiei de vanzari Be Igloo, fondul de investitii norvegian a hotarat ca Romania este o piata buna si sigura pentru investitii, motiv pentru care va aloca aproximativ 40 milioane de euro pentru achizitia de apartamente off plan (in faza de proiect - n.r.), in masura in care vor gasi apartamente potrivite pentru achizitie", se arata in comunicatul trimis joi de companie.

Aceasta suma va reprezenta avansurile ce vor fi platite la semnarea antecontractelor, pe parcursul anului in curs.

Potrivit companiei, cautarile de proiecte au inceput, dar suma va fi investita doar pe masura ce se vor gasi apartamente care sa indeplineasca toate criteriile de achizitie.

"Avem incredere in piata romaneasca si in puterea de cumparare a romanilor, dar si in metodele noastre de vanzare a locuintelor.

Consider ca Romania este, in continuare, o tara cu potential de dezvoltare si ca activitatea fondului in aceasta tara poate fi extinsa pe mai multi ani decat preconizasem initial.

Am inaintat consiliului din Norvegia rapoartele noastre privind vanzarile si nevoile populatiei asa cum le-au inregistrat oamenii nostri de vanzari, dar si pe cele legate de situatia pietei, de pretul actual al apartamentelor, de evolutia preconizata de analistii nostri pentru urmatorii ani si de nevoia de locuinte.

In urma tuturor acestor analize, s-a luat decizia unor noi achizitii", a declarat Country Managerul Romania Invest, Bjorn Hauge.

Organizatia de vanzari Be Igloo si-a inceput activitatea in Romania in urma cu un an.

Compania a vandut si livrat in anul trecut 45 de apartamente complet finalizate si alte 10 de la inceputul acestui an.

Fondul de investitii norgevian Romania Invest, infiintat in ianuarie 2006, are, in prezent, un portofoliu de aproximativ 800 de apartamente in sapte proiecte imobiliare din Capitala. 

#romania, # invest, # achizitie, # apartamente, # proiect , #Apartamente