Romanii au cumparat apartamente de vacanta in Bulgaria de peste 3,76 milioane euro

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 10:33
1826 citiri
Romanii au cumparat apartamente de vacanta in Bulgaria de peste 3,76 milioane euro

Romanii au cumparat pe litoralul bulgar, prin Bulgariainvest.ro, in primele opt luni ale acestui an, apartamente de vacanta in valoare totala de 3,764 milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere cu aproape 348 la suta fata de perioada similara a anului trecut, a declarat pentru AGERPRES, directorul executiv al firmei, Andrei Muresanu.

Cele mai multe achizitii au fost facute in Nisipurile de Aur, Balcic si Sunny Beach.

"Preturile la apartamentele noi de lux, chiar daca sunt in crestere, sunt de trei-patru ori mai mici decat in Mamaia. Cel mai scump apartament a fost cumparat de un bucurestean care lucreaza in constructii de cladiri-office. Acesta a achizitionat un penthouse duplex in suprafata de aproape 316 metri patrati, intr-un nou aparthotel de cinci stele, aflat la 30 de metri de mare, in Nisipurile de Aur, la un pret de 228.000 euro", a spus Muresanu.

Potrivit directorului executiv al companiei imobiliare din Bulgaria, cea mai ieftina locuinta de vacanta pe litoralul bulgar, ofertata de Bulgariainvest, este garsoniera in faza de proiect, la Sunny Beach, la trei kilometri de plaja, care costa 16.500 de euro pentru o suprafata de 34 metri patrati.

Cea mai ieftina locuinta "la cheie", disponibila, se afla in Kavarna, la 400 de metri de plaja si 20 de minute de Vama Veche, la un pret de 24.000 de euro, pentru o suprafata de 41,5 metri patrati.

Andrei Muresanu a precizat ca, pana la mijlocul lunii august, au fost 73 de cumparatori romani de apartamente de lux pe litoralul bulgar.