Romanii cauta apartamente cu 3 si 4 camere

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 12:11
1915 citiri
Romanii cauta apartamente cu 3 si 4 camere

Apartamentele de 3 si 4 camere reprezinta 56,1% din oferta din Bucuresti si continua sa se ieftineasca in conditiile in care ponderea acestora este in crestere fata de acum doi ani, cand celelalte tipuri dominau piata, iar cumparatorii cauta suprafete mici, potrivit portalului imobiliare.ro. 

Numarul apartamentelor cu trei si patru camere scoase la vanzare este in crestere in toata tara, dar doar in Bucuresti si in Timisoara oferta este dominata de apartamentele mari, potrivit Mediafax.

Cumparatorii insa se indreapta spre locuinte mai mici, iar unitatile locative cu trei si patru camere petrec mai mult timp in piata si continua sa se ieftineasca, potrivit portalului imobiliar.

"Numarul apartamentelor cu trei si patru camere scoase la vanzare continua sa creasca.

Pe aceste sub-categorii se inregistreaza si cele mai mari fluctuatii de pret. In ultimele 12 luni, la Timisoara, de exemplu, apartamentele vechi cu patru camere s-au ieftinit cu 8%, in timp ce pretul garsonierelor vechi este la acelasi nivel ca in august 2010", a declarat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

In Bucuresti, daca in urma cu doi ani, apartamentele cu trei si patru camere nu depaseau 40% din oferta, in prezent, aceste categorii imobiliare reprezinta 56,1% din totalul apartamentelor scoase la vanzare in piata.

Oferta este impartita intre apartamente cu trei camere, reprezentand 37,7% din oferta totala, apartamente cu doua camere - 32,6%, apartamente cu patru sau mai multe camere - 18,4%, respectiv garsoniere - 11,3%.

Si in Timisoara, tot apartamentele mari domina oferta rezidentiala, unitatile locative cu trei si patru camere insumand 54,9%.

Mai mult, numarul apartamentelor cu patru camere, care reprezinta 11,9% din totalul ofertei, este de aproape doua ori mai mare decat cel al garsonierelor (6%).

In acelasi timp, 43% din totalul ofertei reprezinta apartamente cu trei camere, iar 39,1% apartamente cu doua camere.

Ponderea apartamentelor cu patru camere (14,4% din totalul ofertei) o depaseste pe cea a garsonierelor (8,6%) si la Constanta.

Apartamentele mari insumeaza 49,1% din oferta. Tendinta se pastreaza si la Brasov, unde apartamentele cu patru camere reprezinta 16,1% din oferta, iar garsonierele 12,8%.

La Cluj, insa, cele mai multe apartamente de vanzare sunt cele cu doua camere (37,5%), urmeaza cele cu trei camere (34,2%), garsonierele (16,1%) si unitatile cu patru camere (12,2%).

In ceea ce priveste inchirierile, insa, la nivel national, piata este dominata de apartamentele cu doua camere care reprezinta 43,9% din totalul ofertei.

Urmeaza apartamentele cu trei camere (34,7%), cele cu patru camere (10,9%) si garsonierele (10,5%).

Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro a depasit de curand pragul de 30.000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national. 

#apartamente 3 camere, # apartamente cautate, # apartamente ieftinire , #Apartamente