Romanii prefera apartamentele de peste 60 mp

Joi, 18 August 2011, ora 14:16
1810 citiri
Romanii prefera apartamentele de peste 60 mp

Cele mai cautate apartamente din Bucuresti au suprafete de peste 60 metri patrati, iar cei care vor sa cumpere o locuinta in aceasta perioada sunt in mare parte persoane care au lichiditati si vor sa obtina cea mai buna oferta la cel mai avantajos pret, arata un studiu al imopedia.ro, preluat de Mediafax.

Studiul portalului imobiliar arata ca 61% dintre vizitatorii imopedia.ro cauta apartamente cu suprafete de peste 60 mp (35% - intre 60-80 mp si 26% - peste 80 mp).

Cei care doresc apartamente intre 30 si 60 mp reprezinta 33%, in timp ce clientii pentru apartamente mai mici de 30 mp reprezinta doar 6%.

"Noile statistici arata ca cei care isi cauta cu adevarat o locuinta in aceasta perioada sunt majoritar persoane care dispun de lichidati si incearca probabil sa profite de situatia din piata pentru a obtine cele mai bune oferte la cel mai bun pret", a declarat, intr-un comunicat, Razvan Muntean, directorul general al imopedia.ro.

In ceea ce priveste zonele, cele mai cautate apartamente sunt cele din zonele centrale si ultracentrale ale Bucurestiului (27%-centru, 13% - ultracentral).

Restul preferintelor se imparte intre Vest - 15%, Est - 12%, Sud - 11%, Nord - 8%, Lux - 11% si Ilfov - 3%.

"Criteriile dupa care clientii isi cauta locuinta s-au modificat in ultimii ani. Astfel, daca in anii de boom consumatorii se orientau dupa zona si numar de camere, acum criteriile principale sunt pretul si suprafata totala a apartamentului", se mentioneaza in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#romani, #apartament, #locuinta, #piata imobiliara, #pret apartament , #Apartamente