Solutii de criza: inchiriez vila pentru echipa de muncitori

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 15:40
1347 citiri
Solutii de criza: inchiriez vila pentru echipa de muncitori

In criza, dezvoltatorii nu mai fac mofturi, asa ca accepta si venituri mult mai modeste, mai bine decat sa-si lase imobilele parasite. In vile de lux stau acum echipe de muncitori.

Pentru ca nu au gasit cumparatori pentru vilele si apartamentele construite langa Bucuresti, dezvoltatorii imobiliari au gasit o solutie: ofera cazare pentru echipe de muncitori, scrie cotidianul Gandul.

Un astfel de dezvoltator este Gabriel Zamfir surprins de criza cu patru vile si trei apartamente in Otopeni, pe care nu le mai putea vinde profitabil, pentru ca piata imobiliara este blocata.

"Cea mai profitabila reconversie a destinatiei acestor unitati locative s-a dovedit mobilarea lor in vederea cazarii echipelor de muncitori care au lucrari in zona. In general, nu cazam decat muncitori cu inalta calificare, pentru care firmele lor nu-si mai permit sa le plateasca sederea la hotel", a declarat Zamfir pentru Gandul.

4,5 euro/noapte, un pat in vila de lux

In vilele si apartamentele omului de afaceri se inghesuie acum 100 de paturi.

Tarifele variaza intre 4,5 si 7,5 euro pe noapte, in functie de numarul de paturi din camera si de perioada de ocupare.

Desi intretinerea imobilelor ii manaca 90% din venitul obtinut din serviciile de cazare, Zamfir este multumit, mai ales ca este pretul in euro este avantajos in conditiile cursului valutar actual.

"Este o afacere care merge tot timpul anului, cu exceptia perioadei 15 decembrie - 15 ianuarie. In general, avem un grad de ocupare bun, de peste 70%. Obtinem profit, chiar daca marja este foarte mica, deoarece costurile de intretinere ajung si la 90% din tarif" a completat omul de afaceri.

 

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#criza, #dezvoltatori, #vile, #imobile, #apartament , #Apartamente