Taher investeste 40 de milioane de euro intr-un hotel de 5 stele la Predeal

Luni, 18 August 2008, ora 14:09
1438 citiri
Taher investeste 40 de milioane de euro intr-un hotel de 5 stele la Predeal

Fathi Taher va investi 40 de milioane de euro intr-un hotel de cinci stele la Predeal, dupa ce in luna septembrie va delista de la Bursa firma Trei Brazi, detinuta de omul de afaceri si pe terenul careia va fi dezvoltat proiectul."In martie-aprilie, anul viitor, vom incepe sa construim, pe terenul societatii Trei Brazi din Predeal, un hotel cu 140 - 146 de camere, care va fi clasificat la cinci stele. Alaturi de el vom ridica si un bloc cu 80 de apartamente", a declarat agentiei MEDIAFAX omul de afaceri.


Viitorul complex va include un centru de conferinte, precum si o baza de agrement cu bazin.


Lucarile vor fi incheiate in decurs de maxim 14 luni de la inceperea lor.


Potrivit lui Taher, investitia in acest proiect va fi de circa 40 de milioane de euro.


"Negociem deja cu doua lanturi hoteliere internationale afilierea hotelului pe care il construim", a aratat Taher.


El a adaugat ca in luna septembrie va delista de la Bursa societatea Trei Brazi.


"Am scos SIF Transilvania din actionariatul Trei Brazi si, din acest motiv, nu mai are rost sa lasam societatea la Bursa. SIF-ul avea 28%, procent pe care l-am achizitionat in mai multe etape in ultima vreme. Acum controlez peste 95% din Trei Brazi", a explicat omul de afaceri.


Potrivit ultimelor raportari la Bursa, Quatron International Ltd., firma controlata de Taher, detine 66,14% din Trei Brazi, Fathi Taher detine, in mod direct, 19,89% din capitalul social al firmei, in timp ce restul de 13,97% se afla in posesia altor actionari.


Fathi Taher este actionar in mai multe companii din Romania, printre care Laminate, Griro, hotelul Marriott si FC Rapid.