Un apartament din Hong Kong s-a vandut cu 72 de milioane de dolari. Costa aproape 200.000 de dolari metrul patrat!

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 15:51
5292 citiri
Un apartament din Hong Kong s-a vandut cu 72 de milioane de dolari. Costa aproape 200.000 de dolari metrul patrat!
Foto: CC0 Creative Commons

Un cumparator anonim a platit un pret record de aproape 72 de milioane de dolari americani pentru a achizitiona un apartament intr-un cartier exclusivist din Hong Kong, care a devenit cea mai scumpa zona rezidentiala din Asia, a anuntat firma imobiliara Knight Frank LLP.

In total, cumparatorul a platit peste 1,16 miliarde dolari Hong Kong, adica 149,1 milioane de dolari americani pentru doua apartamente invecinate, fiecare cu o suprafata de peste 370 de metri patrati.

Cel mai mic dintre cele doua apartamente s-a vandut pentru un pret record de 71,7 milioane de dolari americani, devenind cel mai scump apartament din Asia, cu un pret de aproape 200.000 de dolari pe metrul patrat.

Costul astronomic al proprietatilor imobiliare din Hong Kong a devenit un subiect politic in fosta colonie britanica. Multe mici companii isi inchid portile pentru ca nu fac fata costului chiriilor, in timp ce multi locuitori nu pot nici macar sa inchirieze apartamente decente, fara a mai vorbi de cumpararea unei locuinte.

Recent o cladire de birouri din Hong Kong a fost vanduta pentru suma record de cinci miliarde de dolari dupa ce in luna iunie un loc de parcare a fost vandut pentru 664.200 de dolari.

In paralel, un studiu oficial publicat saptamana trecuta arata ca aproape 20% din cei 7,35 milioane de locuitori ai insulei traiesc sub pragul saraciei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cel mai scump apartament, #record imobiliare , #Apartamente