Volumul lucrarilor de constructii a scazut usor

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 13:45
1798 citiri
Volumul lucrarilor de constructii a scazut usor

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1% in primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2010, potrivit unui comunicat transmis joi de Institutul National de Statistica (INS), preluate de NewsIn.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-3,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,1%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 9,9%.

Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+13,8%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 12,5%, respectiv cu 1,8%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,3% in primele opt luni fata de perioada similara din 2010.

Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2011, comparativ cu luna august 2010, a crescut cu 6,8%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+14,1%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+11,0%) si la lucrarile de constructii noi (+8,1%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 28,0%, respectiv cu 11,0%. La constructiile ingineresti s-a evidentiat o scadere cu 2,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in august cu 6,3%.

In luna august, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat comparativ cu luna iulie, o scadere cu 4,5%. Lucrarile de constructii noi si lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 7,8%, respectiv cu 2,5%. Pe elemente de structura, s-a inregistrat o crestere la lucrarile de reparatii capitale cu 2,7%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale (-11,8%), la constructiile ingineresti (-5,7%) si la cladirile nerezidentiale (-1,1%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut in august fata de iulie cu 0,6%.

#constructie, #piata constructii, #real estate, #numar locuinte, #apartament , #Apartamente