Vrei apartament langa metrou? Platesti mai mult!

Luni, 30 Mai 2011, ora 10:38
2132 citiri
Vrei apartament langa metrou? Platesti mai mult!

Pentru ca cei mai multi cumparatori isi doresc un apartament cu acces rapid la transportul in comun, proprietarii au inceput sa ridice preturile la apartamentele care indeplinesc acest criteriu, informeaza Imobiliare.ro.

Metodologia de calcul utilizata de imobiliare.ro a fost aplicata pe 144 de apartamentele cu doua camere scoase la vanzare in trei zone mari, Dristor, Gorjului si Titan, unde suprafata medie a unitatilor analizate este foarte apropiata, situandu-se intre 50 si 55 mp.

"Accesul facil la mijloacele de transport este unul din cele mai importante criterii pentru un potential beneficiar care cauta sa achizitioneze o locuinta, 71% dintre vizitatorii portalului acordandu-i calificativul important sau foarte important, conform unui studiu efectuat de noi recent", declara Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

La fel ca in capitalele occidentale unde anuntul construirii unei linii moderne de transport in comun creste preturile apartamentelor din zona si in Bucuresti, proximitatea fata de metrou face diferenta.

Dupa trei ani de criza, un apartament cu doua camere situat in imediata apropiere a unei statii de metrou poate fi cu peste 5.000 de euro mai scump decat o locuinta similara din acelasi cartier aflata la o distanta mai mare de 500 de metri.

Cea mai mare diferenta de pret se inregistreaza in Gorjului.

Aici, un apartament cu doua camere care se afla in imediata apropiere a statiei de metrou are un pret mediu cerut de 57.500 euro, cu 5.500 de euro (+11%) decat pretul mediu practicat pentru apartamentele similare aflate la o distanta mai mare de 500 de metri de metrou.

Aproape 5.000 de euro in plus, adica 58.250 euro fata de 53.500 euro, trebuie sa plateasca si cei care doresc sa isi achizitioneze o astfel de locuinta in Titan.

Diferenta este ceva mai redusa in Dristor, unde pretul cerut pentru un apartament cu doua camere aflat in apropierea statiei de metrou este de 63.000 de euro, fata de 61.000 de euro pentru o proprietate similara din zona aflata la o distanta mai mare.

Discrepanta se mentine si in cazul apartamentelor cu trei camere. In acest caz, diferentele de pret in cele trei zone analizate sunt cuprinse intre 2.500 de euro, in Dristor si 7.000 de euro in Gorjului. 

#apartament, #apartament metrou, #locuinta, #pret apartament, #apartament titan, #apartament dristor, #apartament gorjului , #Apartamente