George Padure, fost mogul imobiliar, risca sa ramana fara casa

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 13:29
2549 citiri
George Padure, fost mogul imobiliar, risca sa ramana fara casa

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, George Padure, nu mai are mult si va ramane sub cerul liber. Bank of Cyprus a cerut executarea silita a acestuia pentru recuperarea sumei de 14 milioane de euro, potrivit ziarului Puterea.

George Padure nu este cunoscut doar ca om de afaceri, acesta fiind imediat dupa Revolutie si primar al sectorului 1 al Capitalei.

Criza l-a lovit in plin pe Padure. La inceputul anului 2008, acesta a contractat un credit de la Bank of Cyprus cu scopul de a investi in proiectul rezidential Sigma, ce fusese estimat la 200 milioane de euro. Omul de afaceri tocmai finalizase cu succes proiectul Metropolis, care cuprinde 13 blocuri. Unele dintre acestea aveau chiar si 17 etaje.

Imediat ce piata imobiliara a intrat in cadere libera, Sigma a fost oprit, firma lui Padure intrand in faliment la finalul anului 2009. Bank of Cyprus a inceput imediat procedurile pentru recuperarea datoriei.

Recent, omul de afaceri a cerut Judecatoriei Sectorului 1 anularea tuturor formelor de executare silita, pe motiv ca a garantat imprumutul ca reprezentant legal al firmei Sigma Project Development, si nu ca persoana fizica.

Padure ceruse Bank of Cyprus acordarea unei perioade de gratie pentru a "reajusta proiectul la noile conditii ale pietei", cerere care, conform omului de afaceri, s-a lovit de inflexibilitatea reprezentantilor institutiei financiare. In continuare, Bank of Cyprus solicita returnarea intregii datorii. 

Proiectul "Sigma Residence & Gardens", demarat in 2008, urma sa fie finalizat anul acesta. Cartierul era dezvoltat pe un teren de 33.000 metri patrati.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#piata imobiliara, #cartiere rezidentiale, #george padure, #cartierul metropolis, #cartierul sigma, #proiecte imobiliare nefinalizate, #bank of cyprus , #Cartier rezidential