Cat costa o casa cu energie proprie

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 10:20
2400 citiri
Cat costa o casa cu energie proprie

Investitia initiala intr-o casa ecologica se amortizeaza in maximum cinci ani, timp in care facturile la utilitati pot fi reduse la zero.

Pentru o casa cu o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati, capabila sa-si produca singura energia, costurile materialelor de constructie si ale echipamentelor ecologice pot ajunge si la 45.000 de euro.

Un panou solar pentru obtinerea curentului necesar doar iluminatului in casa poate costa in jur de 800 de euro, sustine Corneliu Iacob, director general la Acqua Service, produc?tor de panouri solare.

Plasmele de caldura, care arata exact ca niste televizoare, si care pot fi instalate in orice locatie, incalzesc locuinta, si reduc costurile cu pana la 50%.

"Plasma nu usuca aerul si nu antreneaza praful din incapere (deoarece nu pune aerul in circulatie), previne aparitia mucegaiului si a igrasiei si mentine umiditatea aerului la valori optime si constante. Aceste plasme costa intre 300 si 500 de euro", a explicat Nataly Negrea, director de vanzari la firma producatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#casa, #energie, #proprie, #caldura , #Case ecologice