Chinezii au ajuns sa construiasca locuinte modulare la Londra. Au prins un contract de miliarde!

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 20:50
8514 citiri
Chinezii au ajuns sa construiasca locuinte modulare la Londra. Au prins un contract de miliarde!
Foto: Wikimedia

25.000 de locuinte modulare vor fi construite, in urmatorii 5 ani, in Marea Britanie, de o companie detinuta de statul chinez, ca urmare a unui contract de asociere semnat intre dezvoltatorul imobiliar Your Housing Group si China National Building Material Company.

Afacerea are si girul guvernului de la Londra, investitorul chinez fiind obligat sa construiasca si 6 fabrici pentru realizarea panourilor modulare, in total creandu-se 1.000 de noi locuri de munca, informeaza The Telegraph. Valoarea totala a investitiei comune se ridica la 2,5 miliarde lire sterline.

Statisticile guvernamentale arata ca, pana in 2020, locuitorii din Regatul Unit vor avea nevoie de un milion de locuinte noi, anul trecut fiind marcat de o criza in constructia de case noi, cu doar 142.890 de locuinte ridicate, in loc de cifra de 200.000 anuntata initial.

Casele modulare au avantajul de a putea fi construite in diverse fabrici si apoi montate pe proprietatea cumparatorului, economisind timpul de executie a lucrarii si costurile finale. In prezent, in Marea Britanie se construiesc 15.000 de locuinte modulare in fiecare an.

Daca proiectul se va dovedi fezabil, alte 25.000 de case de acest tip vor putea fi introduse pe piata imobiliara in fiecare an, sustin partile implicate in afacere.

Primul experiment se va desfasura in ianuarie, in Liverpool. "Acest parteneriat va impulsiona livrarilre de locuinte noi catre populatie, beneficiind si de costuri reduse de intretinere prin introducerea sistemelor de alimentare cu energie solara si a unui design eficient energetic", a explicat Aiman Rahmal, seful Welink Group, compania care va livra componentele de alimentare cu energie din surse regenerabile.

Brian Croning, directorul executiv al Your Housing Group, crede ca parteneriatul va avea un impact social deosebit, oferind locuinte la un pret avantajos pentru britanici si deschizand piata muncii pentru populatia locala din North West, Yorkshire si Midlands, acolo unde compania sa opereaza.

#piata imobiliara Marea Britanie, #parteneriat Marea Britanie China, #case modulare , #Case ieftine