A inceput specula cu locuintele de lux?

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 13:19
2870 citiri
A inceput specula cu locuintele de lux?

Valoarea la care se tranzactioneaza o locuinta de lux, chiar si dupa aplicarea discountului, ramane tot la un nivel ridicat, insa potentialii investitori cauta in continuare imobile la un pret bun, in vederea valorificarii ulterioare, pe termen lung, sustin expertii imobiliari ai Eurometropola.

Reprezentantii companiei imobiliare mai spun ca ofertele pentru high-class tin piept crizei financiare, iar cu toate ca pronosticurile legate de evolutia crizei economice arunca piata imobiliara intr-o ceata rece, activitatea din acest sector ramane in atentie.

"Este foarte interesant ce se intampla pe piata, ..., iar o statistica interna releva faptul ca potentialii investitori cauta imobile la un pret bun, in vederea valorificarii ulterioare, pe termen lung", au subliniat expertii Eurometropola. 

"Segmentul de lux isi are clientii sai. E adevarat ca, in contextul actual, orice pret se negociaza, dar cand este vorba de apartamente pentru segmentul high-class, cu locatie foarte buna, suprafata mare si finisaje de calitate, discounturile acordate de proprietari sunt moderate", au declarat consilierii companiei Eurometropola.

Chiria, cea mai buna metoda sa-ti scoti banii

Analistii imobiliari cred, de asemenea, ca cea mai buna metoda de a valorifica o locuinta este s-o inchiriezi, pentru a-ti genera un cash flow. 

"Chiriile rezista cel mai bine seismelor imobiliare. High-class-ul se intereseaza in special de locuinte construite dupa 2000, in al caror pret este inclus cel putin un loc de parcare. Astfel de clienti se intereseaza de imobile situate cat mai aproape de parcul Herastrau ori in zone de top ale orasului", adauga consultantii.

3 000 euro/luna, chiria unui apartament de lux cu 4 camere

Datele statistice prezentate de companie arata ca, in materie de preturi, cea mai mare priza o au locuintele a caror valoare variaza intre 250.000 si 400.000 de euro.

"De exemplu, un apartament de 4 camere din zona de Nord, finalizat in 2006, se vinde in acest moment cu 360.000 de euro. O astfel de locuinta, amplasata intr-o zona atractiva, dotata cu toata aparatura electro-casnica si finisaje de calitate, poate fi inchiriata cu 3.000 de euro pe luna. Calculele de rentabilitate arata ca viitorul cumparator isi va recupera investitia in 10 ani, un termen bun pentru Europa", au subliniat consultantii Eurometropola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#chirie, #crizaclienti, #de, #euromatropola, #imobiliare, #investitori, #locuinta, #lux , #Chirie