Bucuresti, la acelasi nivel cu Vancouver la chiriile pentru birouri

Marti, 03 Martie 2009, ora 11:41
2157 citiri
Bucuresti, la acelasi nivel cu Vancouver la chiriile pentru birouri

Capitala Romaniei se afla pe locul 37, dintr-un total de 57 de pozitii, din punctul de vedere al costului de ocupare a spatiilor de birouri, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Cushjman&Wakefield.

Costul anual de ocupare a spatiilor de birouri in centrul Bucurestiului se ridica, la sfarsitul anului trecut, la cifra de 367 de euro, un nivel similar orasului Vancouver din Canada, scrie Business Standard.

In perioada urmatoare, clientii se vor orienta mai mult spre spatiile ieftine, potrivit specialistilor Cushman. Astfel, va creste cererea pentru zonele periferice ale Bucurestiului.

Anul trecut, chiriile din Bucuresti au ramas neschimbate, iar cererea pentru zonele centrale a inceput sa scada. Cu toate acestea, rata de neocupare a ramas, in continuare, scazuta.

Potrivit studiului, piata cladirilor de birouri din Bucuresti este mai scumpa decat cea din Helsinki, unde chiria medie pe an este de 360 de euro/mp/an, dar si decat cea din Lisabona si Buenos Aires, unde chiria este de 353 de euro/mp/an.

In zona Europei Centrale si de Est, Bratislava, Sofia, Zagreb si Belgrad se regasesc sub Bucuresti in acest top, in timp ce Budapesta, Praga si Varsovia au surclasat capitala Romaniei.

Hong Kong ocupa prima pozitie in clasament, detronand Londra, cu un cost de 1.743 de euro/mp/an. Pe locul doi se gaseste Tokyo (1.649 euro/mp/an), iar pe pozitia a treia Londra (1.403 euro/mp/an).

Cel mai scazut nivel al chiriilor se inregistreaza in orasul Sandton, din Africa de Sud, cu 154 euro/mp/an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bucuresti, # chirii, # birouri, # Vancouver , #Chirie