Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Care sunt cele mai cautate zone din Bucuresti pentru chiriasii de birouri

Care sunt cele mai cautate zone din Bucuresti pentru chiriasii de birouri
Chiriasii au preferat anul acesta vilele cu destinatie de birouri situate in zonele premium -Romana, Domenii, Aviatorilor si cu suprafete medii, potrivit dezvoltatorilor imobiliari.

In T1 2015, numarul tranzactiilor cu vile inchiriate pentru a servi ca sedii de birouri a crescut cu aprox. 43% fata de T1 2014, dar suprafata medie inchiriata a scazut cu 36%, la 265 mp.

In schimb, zonele alese de chiriasi au fost doar premium, ultracentrale sau din centru-nord, acolo unde chiriile de prezentare se situeaza intre 10-13 euro/mp.

"Chiriasii au cautat vile bine si corect renovate, cu retea IT si alte facilitati de spatii de birouri, in zone care asigura un plus de imagine, precum Romana, Cismigiu, Domenii si Aviatorilor. Chiriile de prezentare pentru astfel de proprietati se situeaza intre 10 si 13 euro/mp", declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre chiriasii care si-au gasit sediu de birouri intr-o vila inchiriata prin intermediul ESOP in T1 2015 se numara institutia financiara Verida, NTS Leader si agentia de publicitate Joint Media Advertising.

In primul trimestru din 2015, la mare pret au fost vilele inconjurate de verdeata, chiar daca zonele au fost unele unde terenul este foarte scump si de regula curtile sunt o raritate.

Astfel, un chirias din domeniul paza si protectie a ales o vila ultracentala, in zona Polona, care se bucura de o gradina cocheta si deun gratar functional, iar un chirias din domeniu IT o vila imbracata in iedera si trandafiri din zona Stirbei Voda.

Evolutia tranzactiilor cu vile inchiriate pentru birouri 2013-2015

In 2014, la nivelul Capitalei s-au inchiriat 13 vile cu destinatie de birouri, cu 12 mai putine decat in 2013, potrivit statisticilor inregistrate la Forumul celor mai importante agentii imobiliare.

Principalul motiv al acestei scaderi, atat ca numar, cat si ca suprafata totala inchiriata, a fost din cauza numarului mare de cladiri de birouri de calitate livrate in 2014, care atras si din clientii traditionali pe segmentul de vile -case de avocatura, agentii de publicitate si servicii financiare sau personale.

In 2015 piata vilelor de inchiriat se revigoreaza. In primele trei luni din 2015 la nivelul agentiei ESOP, unul din cei mai importanti jucatori pe acest segment de piata si care detine cea mai mare baza de date cu vile de inchiriat si de vanzare, numarul tranzactiilor cu vile a crescut de trei ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Oferta de vile de inchiriat pentru birouri este concentrata in zonele ultracentrale si de centru-nord

In Ultracentral - care cuprinde zonele Romana, Unirii, Cismigiu si in Centru-Nord - Kiseleff, Domenii, Soseaua Nordului, 1 Mai, Floreasca, Baneasa se afla vile disponibile la inchiriere care totalizeaza 76.573 mp, mai mult de jumatate din stocul total.

Cele mai multe se afla in zona de centru-nord, in apropierea ambasadelor, marilor sedii de multinationale, a Guvernului si a celor mai scumpe cartiere rezidentiale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1148 ori