Chirie de criza la malluri: 50 euro pe metrul patrat

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 09:54
1787 citiri
Chirie de criza la malluri: 50 euro pe metrul patrat

Pretul chiriei perceputa in cazul spatiilor comerciale a scazut cu cel putin 10% in Bucuresti, si cu pana la 40% in alte zone din Romania, arata un studiu Colliers.

"Reducerile dramatice ale vanzarilor au convins majoritatea proprietarilor de centre comerciale sa devina mai flexibili, facand concesii care au scazut nivelul chiriilor cu 10 pana la 40% pentru perioade scurte de timp, de 6-12 luni", se arata in studiul Colliers, preluat de Cotidianul.

Chiria in centrele comerciale din Capitala variaza intre 50 si 80 euro, pentru suprafete cuprinse intre 100 si 200 metri patrati. Spatiile comerciale amplasate in afara Capitalei percep o chirie de minim 15 si maxim 30 euro pe metru patrat.

"Exceptie fac insa cateva centre comerciale «prime» din orase precum Timisoara, Cluj, Constanta, unde chiria pentru un astfel de spatiu este intre 30 si 50 de euro metrul patrat pentru o luna", a declarat managing director Cushman&Wakefield, Razvan Gheorghe, pentru Cotidianul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#bucuresti, #chirie, #comerciale, #malluri, #spatii , #Chirie