Chiriile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu 100 de euro

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 12:36
2128 citiri
Chiriile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu 100 de euro

Anul acesta, chiriile solicitate pentru apartamentele din Capitala vor continua sa scada cu inca 10%-20%, estimeaza majoritatea analistilor.

Apartamentele cu doua camere conduc in topul inchirierilor, ca numar de oferte pe piata, iar chiria ceruta pentru acestea a scazut de la 400 - 500 de euro la 250 - 300 de euro lunar, informeaza Capital.

Situatia este asemanatoare si pentru garsoniere, pentru care sunt afisate oferte si cu 150-160 de euro lunar, in zone unde acum doi ani se cereau 350 de euro/luna.

Cu vanzarile blocate, multi proprietari au preferat venitul mai mic, dar constant, provenit din inchiriere.

De curand, pe piata a aparut o supraoferta, iar preturile de inchiriere au scazut la circa 65%-70% din nivelul pretins in 2008 de catre proprietari.

Ce nu s-a schimbat este relatia proprietar - chirias, mai mereu tensionata atat din motive de necunoastere a legislatiei, cat si, sau mai ales pentru ca majoritatea tranzactiilor de inchiriere rezidentiala se fac fara contract.

"Multe din relatiile proprietar - chirias se desfasoara in afara legii, la mica intelegere, fapt ce il transforma pe proprietar in evazionist, iar pe chirias il lipseste de puterea de a se apara, din punct de vedere legal, in cazul unui litigiu", explica analistul financiar Dan Ionascu, partner Parker Lewis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirii, # apartamente, # bucuresti, # euro , #Chirie