Chiriile la locuinte s-au redus cu 15-20%

Luni, 02 Martie 2009, ora 13:20
1998 citiri
Chiriile la locuinte s-au redus cu 15-20%

Chiriasii solicita proprietarilor renegocierea contractelor existente si adaptarea termenilor contractuali la evolutia actuala a sectorului imobiliar, in conditiile in care contractele noi sunt incheiate la niveluri cu 15-20% mai mici fata de cele din urma cu cateva luni, potrivit EuroMetropola.

 

"Cum majoritatea chiriilor au suferit ajustari de 15-20%, locatarii se simt indreptatiti sa-i ceara proprietarului sa regandeasca pretul si pentru ei sau, in unele cazuri, sa inghete cursul leu-euro", se arata intr-un comunicat al agentiei imobiliare EuroMetropola, informeaza Mediafax.

Reprezentantii firmei apreciaza ca acesta este unul dintre efectele crizei financiare, multi chiriasi, atat persoane fizice, cat si companii, fiind in situatia de a nu-si mai putea indeplini obligatiile fata de proprietari si de a nu-si achita chiria la timp.

"La fel de multi sunt si cei care inca nu au ajuns in imposibilitate de plata, dar din inertie sau chiar fiindca si-au refacut calculele, ajung la concluzia ca trebuie sa reduca din cheltuielile pentru chirie.

Cea mai la indemana solutie este renegocierea contractului si adaptarea termenilor contractuali la noile circumstante economice", se precizeaza in comunicat.

Potrivit EuroMetropola, proprietarii vor accepta renegocierea chiriilor, pentru ca in conditiile actuale ar gasi greu un nou chirias.

"Pe segmentul rezidential oferta s-a diversificat, in special datorita acelor proprietari care detineau mai multe imobile si care nu au apucat sa-si vanda casele pe varf de piata.

Odata cu debutul crizei nu au mai reusit sa obtina pretul de vanzare asteptat, singura solutie ramanand momentan cea a inchirierii.

Astfel, chiriile au scazut in unele cazuri si cu 40%, cum este cazul unei vile de lux la Piata Presei Libere, care se inchiria in urma cu patru luni pentru 2.500 euro/luna, pretul actual fiind de 1.500 euro/luna", precizeaza consultantii EuroMetropola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#birouri, #bucuresti, #chiriasi, #chirii, #contracte, #imobiliare, #spatii , #Chirie