Chiriile pentru spatiile de birouri au scazut cu 3%, in primul semestru al anului

Miercuri, 22 August 2012, ora 17:10
1693 citiri
Chiriile pentru spatiile de birouri au scazut cu 3%, in primul semestru al anului

Chiriile pentru spatiile de birouri de clasa A, au scazut, la nivel national, in primul semestru din 2012 cu aproximativ 3% comparativ cu semestrul al doilea din 2011, se arata intr-un studiu al companiei Darian DRS.

In Bucuresti, chiriile pentru cele mai bune spatii de birouri - din zona centrala de afaceri - variaza intre 18 - 20 euro/mp/luna, in timp ce pentru spatiile din clasa B se incaseaza chirii de 11,5 - 15 euro/mp/luna. Pentru spatiile din zonele semi-centrale chiriile se situeaza in intervalul 13 - 16 euro/mp, si respectiv 9 - 12 euro/mp in zonele periferice.

Dupa capitala, cele mai ridicate chirii s-au inregistrat in Cluj Napoca si Timisoara, care in zonele centrale si ultracentrale au avut chirii cuprinse in intervalul 12-15 euro/mp/luna.

Gradul de neocupare la nivel national a fost de aproximativ 14%, in usoara crestere fata de semestrul II din 2011, cand aceasta s-a situat la aproximativ 13%.

La nivelul Capitalei aceasta rata a ramas relativ constanta fata de ultimele doua semestre, situandu-se insa la un nivel mai ridicat decat media la nivel national, respectiv 16%, acest procentaj traducandu-se in aproximativ 300.000 mp de spatii de birouri libere.

Principalele companii care au avut expansiuni notabile in cursul anului 2012 sunt firmele de IT, companiile financiare, institutiile de invatamant privat si clinicile medicale private.

Cum va evolua piata spatiilor noi de birouri pana in 2015

Chiriile din nordul Capitalei, cu aproape 70% mai mari decat in sud

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirii spatii birouri, #nivel chirii spatii birouri, #chirii Bucuresti spatii birouri , #Chirie