Magazinele de fite, surclasate de malluri

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 10:25
2177 citiri
Magazinele de fite, surclasate de malluri

Romanii ocolesc marile magazine, aflate in centrul Bucurestiului si prefera sa cumpere din malluri. In acest context, proprietarii prefera sa vanda spatiile comerciale, sau sa le inchirieze, desi chiria a scazut cu pana la 60%. 

"Pentru prima data in multi ani, raportul cerere/ oferta pe arterele comerciale principale din Bucuresti s-a inversat. In prezent, pe Calea Victoriei, B-dul Magheru sau pe Calea Dorobanti, mii de metri patrati de spatii comerciale stau neocupati", spune Georgiana Andrei, divizia de inchirieri spatii comerciale a Colliers, pentru Cotidianul.

In acest moment, spatiile comerciale din zona Magheru se inchiriaza cu 30-50 euro pe metru patrat, in timp ce proprietarii magazinelor de pe Calea Victoriei si din cartierul Dorobanti achita pe luna intre 40 si 60 euro pe metrul patrat.

Cele mai ieftine chirii se platesc lunar in Pantelimon, respectiv 8-12 euro pe metrul patrat. In Drumul Taberei si in Militari chiriasii dau intre 15 si 20 euro pe metrul patrat, pe luna, iar in Berceni, Giurgiului, Rahova, chiriile oscileaza intre 10 si 15 euro/mp/luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#chirie, #criza, #magazine, #mall, #retaileri , #Chirie